27. kolo: FC Zbrojovka Brno – FC Hradec Králové 2:0 (1:0)

Ve 27. kole jsme zavítali na horkou půdu fotbalistů Brna. Na stadionu Srbská sledovalo duel mezi Zbrojovkou a hradeckými Votroky přes čtyři tisíce diváků. Utkání rozhodlo hned několik aspektů, o kterých si řekneme. Tím nejdůležitějším je ovšem výsledek, který pro naše barvy tentokrát nebyl příznivý a prohráli jsme 2:0.

Zápas

Do utkání jsme vstoupili hodně aktivně a vypracovali si hned několik šancí. Čtyři z nich měly určitě gólové parametry, ale žádná z nich se neujala. Nejvíce šancí měl Adam Vlkanova, ale ani on se nedokázal prosadit. Domácí tolik nebezpeční nebyli, ale udeřili takřka z ničeho. Po dlouhém balónu za obranu si pro míč běžel Radim Ottmar, jenže balón na mokrém trávníku prapodivně odskočil a Radim už na míč nedostal, čehož využil Štepanovský a otevřel skóre do prázdné branky – 1:0. Aby toho nebylo málo, ve 44. minutě šel po faulu předčasně do sprch Jakub Martinec. Červená karta byla hodně přísná, stačí nahlédnout do ligy na zákroky třeba takového Costy ze Sparty, jaké fauly dělá a červenou ještě neviděl.

Votroci i v deseti vlétli do druhého poločasu aktivně a byli lepší. Opět si vytvořili i šance, ale branku se nám bohužel vstřelit nepodařilo. Druhá branka Brna přišla po naší chybě. V době, kdy ležel jeden z Votroků na zemi zraněn, jsme nezakopli míč do autu a později o něj přišli, soupeř toho využil a Štepanovský svým druhým gólem zvýšil stav utkání – 2:0.

Tímto stavem zápas i skončil a Zbrojovka se dostala na třetí místo právě před naše fotbalisty. Ještě však stále není nic ztraceno. Naděje umírá poslední.

Fandění a vše okolo

Do Brna se vydáváme dvěma auty, zbytek volí vlak. Před zápasem jsme zašli do jedné místní hospůdky nedaleko stadionu na pivko. Po návštěvě lokálu razíme na Srbskou. V sektoru nás je nakonec třináct a věšíme vlajku Kuksu. Vzhledem k postavení sektoru na stadionu, nízkému počtu a kvalitního supportu domácích po celý zápas, fandíme pouze výjimečně za pomocí jednoduchých pokřiků. Věříme klukům i přes nepříznivé skóre a doufáme v to, že se nám podaří vyrovnat i v deseti. Bohužel to nakonec nevyšlo. Po zápase jdeme k plotu, přichází k nám hráči, plácneme si a už vyhlížíme společně další zápas s Ústím nad Labem.

Fotogalerie

brno

(autor fotky: Michal Petrák – fchk.cz)