14. kolo: FK Ústí nad Labem – FC Hradec Králové 2:0 (1:0)

V pátek 1.11. se na Městském stadionu Ústí nad Labem konalo čtrnácté kolo FNL. Tým místních a tým Votroků od sebe dělila ve středu tabulky jediná příčka, a tak se svým způsobem jednalo o šestibodový zápas. Jelikož se hrálo ve všední den, nedala se ze strany hostů očekávat velká návštěva, nicméně několik jedinců si do Ústí cestu našlo.

Zápas

Přestože nebyla oproti očekávání nijak velká zima, hnusně bylo. V podstatě od začátku utkání jemně pršelo, což se podepsalo jak na divácích, tak na hře samotné. Hradec si za celé utkání nevytvořil žádné zásadní příležitosti, snad se dá i říct, že se opakoval průběh jako doma proti Prostějovu. Ústečtí na nás od první minuty šlapali a Votroci se stále nedokázali zmátořit. Je sice pravdou, že se snažili míče posílat po zemi, nicméně mnoho přihrávek končilo mimo příjemce. Faktem je, že technické hře příliš nepomáhal rozmáchaný terén, ale i tak. Týmy měly podmínky stejné. Nedocházelo ani k příliš faulům, viděli jsme celkem po žluté kartě do každého mančaftu. V 29. minutě jsme inkasovali na 1:0 a do konce poločasu se již nic nezměnilo.

Druhý poločas byl ze strany Hradce aktivnější, nicméně všechny střely končily v rukou ústeckého brankáře nebo ve skrumážích hráčů. Útočné snahy nám také vynesly další tři žluté karty. Když jsme pak v 79. minutě dostali druhý gól (a byl to skutečně moc hezký kousek z nohou záložníka Youba Drameho), mohli jsme to zabalit. Hradec prohrává druhé utkání v řadě.

Ústí nad Labem – Hradec Králové 2:0 (1:0)

Branky Hradce: –

Sestava Hradce: Ottmar – Čech, Kvída, Martinec, Leibl – Vlkanova, Zbrožek (54. Kopečný), Soukeník, Urma – Ďurděvič (46. Doležal), Prekop (46. Šípek)

Pohled na tribuny

Zápasu se účastnilo přes osm set lidí, což je zajímavé, jelikož UNL docela chytá formu. Navíc se utkání odehrávalo v zákrytu s tamním hokejem, zvláštní přístup. Ale jak bylo řečeno, počasí bylo na kekel, tak se ani není pomalu čemu divit. Příznivci černobílých dorazili v počtu dvanácti kusů (deset v kotli). Ti na celém fotbale ocenili především pohodové občerstvení a řádnou klobásu.

Co však bylo dost pozitivní – fandili jsme víceméně po celou dobu. Sice bez bubnu, ale i tak to šlo. Střídaly se různé pokřiky, moc hluchých míst člověk nenašel. Takže i v takto skromném počtu to jde. Velký rozdíl proti tomu, co jsme jako fans předvedli doma proti Prostějovu.

Hráči na konci zápasu přišli poděkovat a my jsme to celé vzali dost sportovně. Nic není ztraceno. Jen je potřeba máknout, co dodat. Zadarmo to nebude. Příležitost k reparaci ztráty za poslední dvě utkání bude v neděli 10.11. proti Vítkovicím.

Počet výjezdníků: 12
Vlajky: Choceň Scream Boys, Ultras Valdice

Fotogalerie

(Autor fotek: Michal Petrák – fchk.cz)