12. kolo: FC Sellier&Bellot Vlašim – FC Hradec Králové 0:2 (0:0)

Po reprezentační pauze zajížděli Votroci v rámci 12.kola na hřiště předposlední Vlašimi.Před repre pauzou se Votrokům podařilo vyhrát derby s Pardubicemi, a tak se čekalo, zda na tuto výhru naváží i venku. Nakonec se to podařilo a po brankách Fandy Čecha a Fíry jsme zvítězili 0:2.

Zápas

Trenér Frťala do hry poslal sestavu se dvěma útočníky. V útoku vedle sebe nastoupili Jukl se Šípkem. Do utkání jsme vstoupili aktivně a hned v první příležitosti se ocitl Procházka, ale nemířil přesně. V dalších šancích se poté ukázal Adam Vlkanova, ale také se zastřeloval. Domácí měli jen dvě větší šance, ve kterých měl prsty příbramský host Janoška. Obě naštěstí mířili mimo tři tyče hostující branky. Votroci byli v prvním poločase lepší, ale gólovou radost nepřinesl centr Čecha ani následná hlavička od Urmy.

Gólová radost tak přišla až ve druhém poločase. V 53. minutě poslal Vlkanova míč přesně na hlavu Františka Čecha a ten nedal gólmanovi Řehákovi šanci. Votroci i nadále hráli nebezpečně a nemít domácí v brance Řeháka, mohli prohrát i vyšším rozdílem. Ač chytal dobře, tak v 78. minutě kapituloval podruhé. Po skvělé akci Votroků dostal na zlatém podnosu od Leibla svůj první mistrovský gól Filip Firbacher a zpečetil tak nejen druhou letošní venkovní výhru Hradce, ale i svoji střeleckou formu,kterou si přivezl z reprezentačního srazu U19. Votroci tedy utkání ovládli a z Vlašimi si odvezli všechny tři body za výhru 0:2.

Vlašim – Hradec Králové 0:2 (0:0)

Branky Hradce: Čech, Firbacher

Sestava Hradce: Ottmar – Čech, Kvída, Leibl, Urma – Zbrožek – Vlkanova, Jukl (84. Kopečný), Soukeník, Procházka (72. Doležal) – Šípek (61.Firbacher)

Pohled na tribuny

Vlaková skupinka se v počtu tří lidí schází v dopoledních hodinách v Praze na Hlavním nádraží. Cesta probíhá do Vlašimi stylem zdobení vlakové soupravy ,doplňováním tekutin a povídání o krásných okolních vesnicích. Ve Vlašimi se pak usazujeme “Na Mlíkárně”, kde se doplní kromě tekutin i jídelní režim a přidávají se další tři Votroci.
V sektoru pak na nás čekají další dva fanoušci. Cestu do Vlašimské klece si tedy tentokrát našlo POUZE OSM VOTROKŮ!!! Ač nebyl počet ideální, tak je od začátku vidět snaha a především ochota fandit a užít si to i v takto nízkém počtu. A tak se střídají klasické pokřiky mezi sebou, ale jsou zde slyšet i chorály, což na místním stadiónku, který má skvělou akustiku zní opravdu dobře. Fandí se s menšími přestávkami celý zápas. Odměnou je poté společná děkovačka s hráči.
Domácí fanoušci se ozývají jen sporadicky, i když mají buben, tak počet byl ještě menší než náš a v jejich hlasu je slyšet dětský hlas, ale tak za pár let to třeba bude lepší. :-) Celkově atmosféra na vlašimském stadiónu připomíná spíš zápas krajské soutěže než 2.ligy, ale akustika a blízkost tribun od hřiště je stále a pořád lepší než u nás v Hradci.

Počet výjezdníků: 8
Vlajky: Scream Boy Choceň

Fotogalerie

(Autor fotek: Michal Petrák – fchk.cz)