7. kolo: FC Hradec Králové – FC Sellier & Bellot Vlašim 3:1 (0:0)

Fotbalisté FC Hradec Králové v sedmém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY porazili na svém stadion Vlašim 3:1. Vítězství se nerodilo lehce, jelikož krátce po přestávce hosté vstřelili první gól zápasu. Votrokům se nakonec podařilo během pár minut otočit skóre na svou stranu a s přehledem pak udrželi vedení.

Zápas

První poločas moc krásy nenabídl. Více se spíš žlutilo. Žádná vážná šance se neudála, a tak první poločas skončil bezbrankovou remízou.
Druhý poločas začali lépe fotbalisté z Vlašimi. Fotr se dostal k míči a nekompromisně propálil Radima Ottmara – 0:1. Netrvalo dlouho a Ďurděvič se poprvé trefil za Votroky. Individuální akcí se zbavil dvou hráčů a levačkou poslal míč podél brankáře – 1:1. Za 4 minuty byla opět změna stavu. Tentokrát příjemnější. Kulatý nesmysl se dostal k Filipu Zorvani a ten krásnou střelou nedal šanci vlašimskému brankáři – 2:1. Poté se hra uklidnila. Čtvrt hodiny před koncem byl ve vápně faulován Vlkanova. Penaltu s přehledem proměnil tentýž hráč a Votroci tak vedli 3:1. Další góly už nepřišly. Votroci si před osmi stovkami diváků připsali do tabulky 3 body a zůstali na čtvrtém místě.

Návštěvnost

Na zápas si našlo cestu necelých 850 diváků. V domácím sektoru bylo asi deset lidí a podpora byla nulová. Momentálně zažíváme asi nejhorší období, které kdy v Hradci Králové bylo. Od ambic vedení, přes neuspokojivé výsledky až po zbourání západní tribuny. Toto všechno jsou aspekty, proč lidé přestali na Votroky chodit. Lepší to rozhodně nebude, i kdyby “votroci” udělali sérii výher, lidí bude nejspíš pořád stejně. Uvidíme s novým stadionem, pokud se ho dočkáme. Téma návštěvnost by možná zasloužilo zvláštní článek, je možné, že přes přestávku něco sepíšeme.