19. kolo: FK Viktoria Žižkov – FC Hradec Králové 2:0 (1:0)

V neděli 18.3. po osmé hodině ráno se vydává naše autoposádka směr Praha. Už den před odjezdem se dá spekulovat, jestli se bude vůbec hrát – soudě podle stavu počasí. Zima a vítr by se totiž mohly na zdraví mužstva (a nakonec i našem) podepsat. Nicméně od klubu ani z Prahy žádné echo nepřichází, takže výletu nemůže nic zabránit.

Na místo po klidné jízdě dorážíme cca v 9:45, u stadionu okamžitě potkáváme chumel hradeckých turistů. Jelikož byli vydatně chráněni a pomáháni, nedostali příležitost se podívat po lokálních společenských zařízeních, a tak postávají před nejbližší putykou a občerstvují se více méně ze svých zásob. Zároveň se dozvídáme, že někteří z fanoušků se z důvodu bujaré aktivity policie již na tento fotbal nepodívají. I tak je však celkový počet docela dobrý – alespoň oproti předchozímu roku. V sektoru hostí bylo napočítáno víc jak padesát kusů. Samotný fotbal byl kvůli technickým záležitostem zahájen o čtvrt hodiny později, než bylo plánováno, tedy až v 10:30.

Těžko říct, zdali se na výkonu hostů více podepisovalo zmíněné mrazivé počasí, nebo jestli byla Viktorka o tolik lepší. Faktem je, že Hradec si moc na polovině soupeře nezahrál, a to po celý zápas. Hráči Viktorky byli u všeho rychlejší, byl znát i větší důraz, lepší zpracovávání míče. Votroci snad měli jedinou lepší příležitost ke vstřelení branky. Viktorka dostala příležitost k vedení už v 29. minutě, nicméně penalta proměněna nebyla (Podrazký). O to větší škoda dorážky (Kuchta), která si už své místo v síti nalezla. Druhý poločas nebyl jiný – zvýšená akceschopnost domácích přinesla po jejich úspěšně ubráněné standardní situaci akci brejk a následné navýšení (Urbanec, 56. minuta) na 2:0.

Takže fotbal žádná sláva, na předchozí mistrák s Budějovicemi jsme nenavázali. V sektoru hostů z toho nebyly úplně dobré ohlasy, ale to se dalo čekat. Nicméně fandilo se stále, což je velkým plusem. Proběhla pozvánka na derby. Konala se i klasická děkovačka, žádné výlevy nasrání – prostě to bereme sportovně, však není všem dnům konec. Na Perníky ale musí naši borci vlítnout, tam zaváhat nemůžeme!

Po fotbale míříme zpět do HK. Autoposádka cajk, o vlaku info nemáme.

Fotogalerie

(Autoři fotek: fchk.cz, fanoušci)