6. kolo: FK Fotbal Třinec – FC Hradec Králové 0:0

V 6. kole se “votroci” představili v neděli na půdě Třince, který je v letošním ročníku zatím velkým překvapením. Zatímco v předchozích letech se pohyboval ve spodních patrech tabulky, letos patří do té horní poloviny. Zápas nakonec skončil bezbrankovou remízou. Hradečtí fotbalisté jeli do Třince z cílem zvítězit, ale po těžkém zápase nakonec bod brali všemi deseti.

V první půli se do více šancí dostávali naši fotbalisté. Šance měl Pázler a také Martin Nosek, který z dorážky orazítkoval břevno domácí branky. Další velkou šanci měl po přímém kopu náš kanonýr Honza Pázler, ale těsně minul šibenici. Domácí se prezentovali spíše centry do vápna a snažili se pozlobit hradeckou defenzivu, ale ta hrála koncentrovaně a do ničeho vážnějšího tým ze Slezska nepustila.

Ve druhé půli byli aktivnější domácí fotbalisté. Velkou šanci měl Dedič, ale mířil do břevna. Tlak sílil a třinečtí si vytvářely další šance, žádná se však neujala. Hosté na tlak domácích reagovali dvojím střídáním. Hra se poté zklidnila a přesunula do středu hřiště. Nicméně domácí i nadále zlobili centry, které létaly na urostlé hráče, ovšem hradečtí se s tím nakonec vypořádali a ubojovali bod za bezbrankovou remízu.

Celkem na stadionu přihlíželo tomuto střetnutí 1077 diváků, mezi nimiž byla i hrstka fanoušků z Hradce Králové.

Nyní nás čeká reprezentační přestávka a po ní přivítáme pod Malšovickými lízátky Vlašim.