Mladoboleslavská umělka “votrokům” příliš nesvědčila

Hradecké fotbalisty čekaly v tomto pracovním týdnu dva zápasy v Mladé Boleslavi. Ve středu a v pátek odehráli hradečtí dva duely v rámci zimní Tipsport ligy, nejprve s Mladou Boleslaví a poté se severočeským Varnsdorfem. Oba zápasy prohráli a skončili ve skupině až na třetím místě.

V prvním zápase v Tipsport lize si poradili Votroci v derby s Pardubicemi. Zápas skončil 4:2. Ve středu je čekala Boleslav. Boleslavští fotbalisté si v prvním zápase hravě poradili s pardubickým týmem a „naši sousedi“ odešli ze hřiště s výsledkem tenisového kanára – 0:6. V Hradeckém deníku měli před zápasem jasno. „Úkol pro Votroky zní: Skončit lépe než FK Pardubice.“ Opak byl pravdou… Hradečtí fotbalisté prohráli první poločas 2:0. Nejprve v sedmnácté minutě Baroš nedal hlavičkou šanci a v závěru poločasu Skalák po rychlém protiútoku navýšil skóre na 2:0. Votroci měli v prvním poločase pár šancí, ale ty zůstaly nevyužity. Do druhého poločasu nastoupila obměněná sestava. O zápasu rozhodla dvouminutová pasáž mezi 55. a 56. minutou. Votroci v ní dostali 2 góly ( Čmovš a Chramosta ) a rázem to bylo 4:0 pro středočeský klub. Na 5:0 zvýšil hradecký odchovanec Skácel, to běžela už 74. minuta. Aby toho nebylo málo, tak v závěru utkání boleslavští přidali ještě dva góly a Hradec odjel ještě s horším výsledkem než Pardubice. Boleslav porazila Hradec 7:0.

Napravit reputaci si mohli hradečtí fotbalisté v pátek 15. ledna 2016. Opět jeli na zápas zimní Tipsport ligy do Mladé Boleslavi. Soupeřem Východočechů byl Varnsdorf. První poločas skončil bezbrankovým výsledkem. Oba týmy měly po pár šancí, ale skóre se neměnilo. Do druhého dějství v brance Hradce došlo ke změně. Jirku Lindra nahradil mladý brankář Honza Stejskal. Uběhlo deset minut druhého poločasu a hradecký brankář inkasoval poprvé, když neudržel střelu Daníčka. Po inkasovaném gólu měli hradečtí slibné šance, ale k vyrovnání to nevedlo. Čekání na vyrovnávací gól utnul mladíček Filip Zorvan, jenž krásným lobem přehodil varnsdorfského brankáře Porcala – 1:1. Remízový stav netrval dlouho. Po rohovém kopu se prosadil Neuberg a strhl vedení na svou stranu. Ke konci zápasu neproměnil Pázler samostatný únik a zápas skončil 2:1 pro Varnsdorf.

Po utkání s Varnsdorfem Votroci odjíždí na soustředění.