9. kolo: FC Viktoria Plzeň – FC Hradec Králové 4:1 (3:0)

Hradečtí Votroci zajížděli v devátém kole na hřiště mistrovské Plzně. Plzeň splnila roli favorita a vyhrála s přehledem 4:1. Všechny jejich branky padly v rozmezí 21 minut. Hradec tak po devíti kolech má 10 bodů a náskok 6 bodů na sestupujícího.

Zápas

Hradečtí fotbalisté vstoupili do zápasu s několika změnami. Na lavičce oproti minulému zápasu zůstali sedět Malinský, Pázler a Polom. Místo nich nastoupili od začátku Vlkanova, Mudra a Schwarz. Posledně jmenovaný odehrál velmi dobré utkání. „Šváňa“ skóroval, zahrával standartní situace a snažil se dostávat do zakončení. První gólová šance přišla v polovině prvního poločasu. Krmenčík se otočil kolem Plašila, ten si pomohl nedovoleným způsobem, ale píšťalka zůstala naštěstí němá. V 30. minutě zůstal Krmenčík na malém vápně úplně volný, ale v záklonu branku přestřelil. O minutu později se už skóre měnilo. Po faulu chybujícího Mudry se k míči postavil Petržela a nacentroval míč před branku. Tam plzeňský Hejda přetlačil Plašila a hlavou poslal míč do sítě – 1:0. Poté se osmělili i Votroci, ale dvě dobré šance Schwarze brankou neskončily. Naopak, udeřili domácí. Přetažený centr vracel jeden z plzeňských hráčů před branku Hradce a Krmenčík, který byl špatně bráněn zvýšil vedení na 2:0. O tři minuty později si míč srazil do vlastní branky Kuba Chleboun, 3:0 pro Plzeň.

Zkraje druhé půle se do šance dostal opět Krmenčík, obtočil se kolem Plašila a přízemní střelou nedal Ottmarovi šanci. Oživení „Votroků“ do zápasu přinesl střídající Malinský, který nebezpečně vypálil a Kozáčik měl plné ruce práce. Utkání se dohrávalo a ke konci zápasu přišla ještě jedna změna skóre. Po krásné individuální akci Malinského zakončoval do prázdné branky Petr Schwarz – 4:1. Nic dalšího už se nestalo a Hradec si odváží z Plzně prohru 1:4.

Návštěvnost

Na stadion ve Štruncových sadech si našlo cestu slušných 9 393 diváků. V Plzni už takto chodí po úspěších lidé asi sedmým rokem. Nechci být nepřející, ale přál bych jim trochu propad v tabulce, abychom se ujistili, že se skutečně nejedná o “fanoušky úspěchu”, kterých je nejen v Plzni, ale po celé republice celá řada.
Fanoušci na tribunách si zaslouží uznání, že hnali společně s kotlem svůj tým za výhrou a po celý zápas se zapojovali do opakovaček a povzbuzování.

Fandění, ultras a vše okolo

Do Plzně vyrážíme dvěma auty a naivně věříme, že třeba pojedou i další. Před stadionem se nás pořadatelé ptají, kde je ten hlášený autobus. Zřejmě si to spletli s busem hráčů, protože my nejsme schopný naplnit ani minibus. :/
V sektoru se nakonec na vlastní oči přesvědčujeme, že nás více není, ale nakonec jsme rádi, že jsme to právě my, kdo zachránili výjezdovou nulu.
Vyvěšujeme tři zástavy a v 10 lidech se pokoušíme fandit, vybíráme si spíše hluchá místa domácího kotle, ale těch by opravdu pramálo.
Po zápase probíhá smutná děkovačka s hráči, ale my jsme hrdí, že přijeli do Plzně hrát fotbal a ne “betonovat”.
Domácí fandí celý zápas, jejich support je i díky příznivému výsledku na dobré úrovni. Ve druhé půli prezentují víčko s nápisem “1911 Viktoria stále spolu” doplněno o červené a modré igelity.

Fotogalerie

Fotoreport od supporters: ZDE

Závěr

  • Z Plzně ze čtyřgólovým přídělem
  • Pouhých deset srdcařů v sektoru hostí
  • 15.10. poprvé doma! Všichni na Slavii!