17. kolo: FK Mladá Boleslav – FC Hradec Králové 2:2 (2:0)

Jaro jsme začali senzační remízou v Mladé Boleslavi, kam vycestovala početná skupina hradeckých fanoušků. Zápas se zpočátku nevyvíjel vůbec dobře, jelikož jsme brzy inkasovali. Druhá branka přišla v nejhorší možnou dobu, do šatny. Druhý poločas jsme ale zabojovali a ukázali, že se s námi musí počítat. Po brankách Dvořáka a Vaněčka jsme totiž zápas srovnali a odvezli si z Bolky cenný bod.

Zápas

Do zápasu jsme nevstoupili moc dobře. Již v 7. minutě prohráváme brankou Ďuriše – 1:0. Vůbec celý poločas byl z naší strany nemastný, neslaný. V jeho závěru přichází druhá rána do černobílého srdce, když se po našem nedůrazu v obraně prosazuje Magera – 2:0.

Do druhé půle přichází na plac za Černého Vaněček a hra na dva útočníky nám svědčí mnohem více. Jsme daleko častěji na míči a dostáváme se do zajímavých situací. V obrovské šanci se objevuje Malinský, který ještě vylepšuje pozici na volného Dvořáka a ten snižuje – 2:1. Po hodině hry zahráváme rohový kop, kdy bránící hráč zahrál rukou, píšťalka ovšem zůstala němá. Napovědět mohl pomezní rozhodčí, ale záleží na tom jestli situaci neviděl nebo vidět nechtěl. Ovšem štěstěna se nám zjevila pár minut před koncem, kdy ve skrumáži před brankou domácích zapracovalo hned několik hráčů v čele s Rolkem a střídající David Vaněček srovnal stav zápasu – 2:2. V samém závěru mohli domácí strhnout vedení na svou stranu, ale svoji šanci nevyužili.

Návštěvnost

Bez tří diváků si na stadion v Mladé Boleslavi našli tři tisíce, což není nikterak vysoké číslo. Kapacita činí pět tisíc diváků, takže přišli 3/5. Nebýt fanoušků Hradce a pár jednotlivců z Bolky, tak je na stadionu hrobové ticho. Obyvatelé Boleslavi si ligy moc neváží. Pohybují se několikátým rokem v horní části tabulky a bojují o poháry a lidi prostě chodit nebudou. Kdepak asi bude zakopanej pes? :-)

Fandění, ultras a vše okolo

V sektoru hostí se nás schází celkem 142 + další votroci v okolních sektorech. Hned při nástupu roztahujeme nápis JSME TEPRVE V PŮLCE BOJE, NEVZDÁVEJME TO! Fandění je po zimní přestávce na slušné úrovni. Ve třicáté minutě přichází na řadu plachta se siluetou nenáviděného Jana Šislera a nápisem PERSONA NON GRATA (přeloženo: nežádoucí osoba). Pod plachtou se zapalují stroboskopy a dýmovnice. Jakmile se objevilo trochu dýmu, hned zasahují hasiči, kteří kotel kropí studenou vodou. Tato situace se opakuje ještě druhý poločas, ale tentokrát fanoušci votroků na hasiče vyzráli, když použili plachtu z choreografie jako zábranu na plot. :-) Druhý poločas je fandění poloviční, ale při opakovačce “Když hraje Hradec”, kterou dáváme ještě jednou při děkovačce, opravdu lezl mráz po zádech. Ve fandění tedy máme ještě rezervy, ale to se do příštího zápasu určitě zlepší.

Domácích kotelníků se schází asi dvacet. Vyvěšují vlajky a snaží se místy fandit. Nejvíce jsou slyšet, když odpovídají hradeckým na pokřik PELTA – VEN! Prezentaci ani pyrotechniku u nich nevidíme.

Fotogalerie (Adam Grossman, David Solnař, podlízátky, Kostič FKMB)

Závěr

  • Koule prodával tkané šály, nějaké budou ještě na Plzeň
  • V prodeji byly i náramky, vlepky a magnetky, které si můžete zakoupit i na zápase s Plzní
  • Na fandění musíme ještě zapracovat, stoprocentní to rozhodně nebylo, máme navíc
  • Z Boleslavi vezeme cenný bod a musíme jet dál, zápas od zápasu a hnát naše kluky

NIC NEŽ HRADEC!