21. kolo: Baník Sokolov – FC Hradec Králové 0:0

K dalšímu těžkému utkání jsme zavítali do Sokolova. Zápas jsme potřebovali zvládnout hlavně bodově, ale vzhledem k tomu, jak se utkání vyvíjelo, tak můžeme být rádi za bezbrankovou remízu a bod do tabulky pravdy.

Zápas

Během prvního poločas k vidění moc nebylo, fotbal byl pro oko diváka nudný. Do jedné z šancí se prokličkoval Malinský, ale minul. Domácí párkrát pozlobili, ale centry posbíral Tomáš Koubek. Více k vidění nebylo.

Druhý poločas už přinesl trošku větší tempo hry a přicházely i šance. Hra se přelévala ze strany na stranu, ale kralovali oba brankáři. Hradec se dostával do zakončení častěji, ale buď jsme netrefili branku, střela byla zblokovaná nebo se vůbec z dobré pozice nevystřelilo. Domácí naopak stříleli méně, ale přesně, ovšem jak jsem již psal, tak Koubek byl bezchybný a poradil si i se střelou na konci zápasu, která skončila na břevně jeho branky. Rozhodující branku mohl vstřelit v nastavení z dobré pozice Halilovič, ale z přímého kopu nastřelil pouze zeď, a tak je dělba bodů zřejmě spravedlivá, i když domácí zlobili více.

Cesta, fandění a vše okolo

Na daleký výjezd se vydal “holobus” s fanoušky v pět hodin ráno. Cestu jsme si krátili popěvky, alkoholem a domácími řízečky. Prodávaly se placky s magnetky a nějaké samolepky. Do Sokolova přijíždíme za doprovodu policie s předstihem. Parkujeme na odlehlém parkovišti a na stadion to trvá po svých asi pět minut. Kupujeme lístky, věšíme vlajky. Došlo i k domluvě, že budeme moc roztáhnout nápis před sektorem (palec pro pořadatele). Pak už probíhá zápas.

Po zápase jsme ihned sbalili vlajky a mířili do “holobusu”, jelikož jsme chtěli stihnout basketbal (VŠ Praha – Hradecké lvice) v Praze na Folimance. (více v druhém reportu)

Na utkání si našlo cestu 1120 diváků.

Domácí kotlík v počtu asi deseti lidí se utábořil za vlajkou WEST MINNERS. Měli i buben a určitě fandili, i když u nás slyšet nebyli. Choreografii ani pyrotechnickou vložku neměli.

Hradeckých se v sektoru sešlo šedesát. Hned při nástupu se rozvinul nápis “I´m forever blowing balloons” a k vidění byly i černé a bílé balónky. Další aktivitu jsme neměli, ale snažili jsme se fandit bez přestávek. Ze začátku to bylo vlažnější, ale postupem času se to stupňovalo. Na poměry druhé ligy nadprůměr. Pyrotechnika tentokrát nebyla.

Závěr

  • Palec pro výjezdníky, kteří vyrazili. Cesta parádní, užili jsme si hodně srandy :-)
  • Gratulace Koubasovi k čistému kontu
  • Za placky a magnetky se vybralo do fondu 1213 kč
  • Klobásky na stadionu vynikající
  • Fízlů mraky, ale byl klid
  • Pořadatelská služba bez problému
  • Nyní už se ovšem soustřeďme na dva zápasy doma