19. kolo: SK Dynamo České Budějovice – FC Hradec Králové 1:1 (0:1)

K dalšímu těžkému souboji na venkovní utkání se nyní “hradečtí votroci” chystali v pátek a jejich soupeřem byl tentokrát klub, který má ambice na postup do první ligy, jedná se o Dynamo České Budějovice. Na podzim jsme s tímto soupeřem bodovali za tři body, když se o všechny branky našeho mužstva postaral kanonýr David Vaněček.

Zápas

Do zápasu jsme vstoupili s drobnými změnami, od začátku utkání nastoupil Halilovič s Hovorkou. První poločas jsme odehráli poměrně slušně a zaslouženě ho vyhráváme 0:1 díky brance Juraje Križka, který se poslal votroky do vedení hlavičkou po rohovém kopu. Přibývalo šancí na obou stranách, ale úřadovali oba brankáři.

Druhý poločas byl z naší strany také dobrý, ale jen jen prvních patnáct minut během, kterých se dostal do šance skvěle hrající Malinský, obešel Lengyela, ale jeho střela se bohužel nevešla mezi tři tyče. Poté začali díky naší pasivní hře úřadovat domácí. Šancí přibývalo a nakonec se dočkali po hodině hry vyrovnání, když se trefil Benát – 1:1. Šance jsme měli samozřejmě i my, ale nedokázali jsme je proměnit. Na druhé straně několik gólovek pochytal Tomáš Koubek a právě díky němu si z Budějovic odvážíme bod za remízu 1:1.

Fandění a vše okolo

Zápasu přihlížela solidní návštěva, úctyhodných 2846 diváků.

Domácí se schází v sektoru zhruba v deseti, ale jejich počet roste a nakonec se zastavuje na zhruba šedesáti aktivních, kteří se snaží povzbuzovat svůj tým. Při úderných pokřicích jsou celkem slyšet. Během zápas vytahují pouze sektorovku, kterou ani neroztáhli celou a vypadalo to velmi komicky. Jinak nemají žádnou choreografii ani pyrotechniku.

Hradečtí přijíždí do Budějovic zhruba čtyřicet. Vyvěšují několik vlajek a snaží se organizovaně fandit celý zápas. Během zápasu je použita pyrotechnika při oslavě branky, poté ještě doplňuje velkou pruhovanou plachtu našich barev, na které je nápis “ČERNOBÍLÁ JE JEN JEDNA, TA HRADECKÁ!”.

Závěr

  • Díky všem, kteří vyrazili v pátek do Budějovic.
  • Vstupné na druhou ligu za lidových 125,-
  • Sekuritka Budějovic naprosto v pohodě – palec nahoru!
  • Kotel domácích pro mě zklamání, čekal jsem choreografii a pyro, alespoň, že fandili
  • Do kasičky se nevybíralo ani nebyli vydělány žádné peníze do fondu
  • Klukům díky za výkon a za cenný bod z Budějovic a sejdeme se za týden na Malšáku, kde přivítáme Varnsdorf