17. kolo: FC MAS Táborsko – FC Hradec Králové 2:1 (0:0)

Po jarní přestávce nás čekal hned na začátek těžký oříšek. Hradečtí fotbalisté zajížděli na horkou půdu druhého Táborska, které na votroky ztrácelo pouhý bod. Dal se tedy očekávat napínavý zápas do posledních minut a fanoušci obou táborů se mohli těšit na zajímavou podívanou. Tým votroků nastoupil se třemi novými posilami. V obraně se objevil Križko s Čermákem, kteří přišli ze Senice. V záloze nastoupil navrátilec Honza Hable, který přišel z Baníku Ostrava.

Zápas

Úvodní pětačtyřicetiminutovka moc nepřinesla, úroveň fotbalu nebyla moc dobrá. Viděli jsme několik nepřesných přihrávek či centrů na obou stranách, ale objevilo se i pár světlejších okamžiků. Více jich ovšem měli domácí, kteří nastřelili břevno a skvělý zákrok ze své dílny předvedl reprezentant Tomáš Koubek. Hradecké šance, jmenovitě Vaněčkovu a Janouška chytil s přehledem Toma.

Druhý poločas byl z naší strany otřesný, přibývalo nepřesných přihrávek a navíc jsme bohužel jako první inkasovali, když se na vápně otočil Strnad a poslal míč k tyči Koubkovy branky. Tomáš se po střele natahoval, jak jen mohl, ovšem byl krátký – 1:0. Výkon votroků po obdržené brance byl pořád stejný, a tak se rozhodl trenér Prokopec prostřídat sestavu. Jeden ze střídajících, jmenovitě Jirka Poděbradský se dostal do úzkých a místo odkopu míče do autu trestuhodně přišel o míč a navíc fauloval. Po tomto faulu kopalo Táborsko pokutový kop a Strnad svou druhou trefou v zápase zvýšil skóre – 2:0. Domácí se spíše snažili dohrát zápas, ale votroci ještě zápas nezabalili a zabojovali. Odměnou jim byla branka, která už ovšem přišla pozdě. Postaral se o ni náš kanonýr David Vaněček – 2:1. Víc už černobílí bohužel nestihli a prohráli tak s Táborskem i ve druhém zápase letošní sezóny.

Fandění a vše okolo

Šlágr kola sledovalo solidních 3419 diváků, za které by byli rádi třeba na Dukle, v Boleslavi, ale i u nás v Hradci. Domácí kotlík se usadil na hlavní tribuně. Počet aktivních fanoušků mohlo být zhruba dvacet. Fandili celý zápas celkem slušně, doprovázela je trumpeta a buben. Chybělo pouze zapojení celého stadionu. Fandové Táborska si připravili několik aktivit. Při nástupu letělo vzduchem několik konfet. Během zápasu rozvinuli nápis a po zápase si připravili malinkou pyroshow. Klobouk dolů a neusnout na vavřínech!

Hradecké fotbalisty přijelo podpořit několik aut a tři autobusy, které vypravil fanklub VOTROCI 2000. Hradeckých se tedy sešlo v sektoru kolem sto padesáti a další fanoušci byli po stadionu. Sektor je ověšený vlajkami, během zápasu zvedáme plachtu pro šest nových posil (více ve fotogalerii), je odpáleno několik ohňů, stroboskopy a pár dělobuchů. Ze začátku je fandění poměrně slušné, ale postupem času opadá do fáze, kdy nefandíme vůbec. Zřejmě nejhorší výkon venku, co se fandění týče.

Závěr

  • Příště by to chtělo trochu zapnout a podporovat hráče opravdu v dobrém i ve zlém. Jezdíme především podporovat své hráče, a tak se pokuste příště vydat ze sebe maximum.
  • Ti, kteří se nahlásili a nepřišli na sraz, těm je udělena žlutá karta, pokud se to bude opakovat ještě jednou, tak si vyhlédněte jinou dopravu na výjezdy.
  • Do choreofondu se nevybíralo, ale prodávali se zpěvníky a samolepky. Nakonec se prodalo vše ze zásob, které jsme na výjezdu měli, za to palec pro Vás!
  • Všechny dívky a ženy dostaly tulipán k MDŽ :-)
  • Nechat si ukrást vlajku? Naše chyba, nestalo se nám to poprvé, měli bychom se konečně poučit.
  • Že mezi sebou máme zloděje? To je hnus největšího kalibru! Majitelé bundy a peněženek Vám budou jistě zavázáni.
  • Palec nahoru si zaslouží Tomáš Koubek, který přišel poděkovat fanouškům až k sektoru, poté se přidalo asi pět dalších, ale Tome, máš u nás velké plus!
  • Chtěl bych poděkovat, vedoucím autobusů, že nás dovezli v pořádku domů a hlavně Kotymu za skvělou přednášku na hradě.
  • Teď je před námi Třinec, tak se pokuste tento nepovedený zápas vstřebat a v neděli na viděnou :-)