Odveta poháru: FC Viktoria Plzeň – FC Hradec Králové 1:0 (1:0) + report z futsalu a basketbalu…

Shrnutí víkendu “votroka”. V sobotu se představili fotbalisté na půdě Viktorky Plzeň od 17 hodin. Stejný den od 20 hodin nastoupil futsalový klub Salamandr Hradec Králové proti Olympiku Mělník. V neděli sehrály další basketbalové utkání Hradecké lvice, které se představili od čtyř hodin v nedalekém Trutnově. 

FC Viktoria Plzeň – FC Hradec Králové 1:0

Dne 23.3.2013 zajížděli “votroci” do Plzně, která je na špici tabulky. Ovšem jelikož je reprezentační přestávka, tak se nejednalo o zápas ligový, nýbrž o pohár.  Na podzim jsem Viktoriány porazili 2:1, díky brankám bosenských hráčů Haliloviče a Harby. Za hosty tehdy otvíral skóre Hora, který nyní působí v Budějovicích. V odvetě nemohlo nastoupit za Plzeň hned několik hráčů, kteří museli plnit reprezentační povinnosti (pozn. Česko – Dánsko 0:3). Do zápasu tedy naskočily jména, na který nejsme zvyklý.

Za Hradec konečně nastoupil Klapíno a ukázal, že do základní sestavy patří. Spolu s Hadaščokem byli jedni z nejaktivnějších. O zbytku týmu se to říct nedá. Střed obrany děravý, Lindrosovy výkopy do autu, Strnad a Schwarz místo střely z velkého vápna centr k rohovému praporku a takto by se dalo pokračovat. Bojovnost byla vidět prvních dvacet minut, potom to opadlo. Dostáváme branku a do konce zápasu se nezmůžeme na nic jiného než nakopávané míče. Zápas prohráváme s plzeňským béčkem ostudně 1:0, ale hlavní je, že si pan trenér vyzkoušel hráče.

Report z “holobusu”

V 13:00 máme tradičně sraz u Lídlu (Terninálu). Bohužel se nás schází jen 20, a tak musíme hned řešit nepříjemnosti. Díky bohu jsme se dovolali Ríšovi Juklovi, díky kterému jsme nakonec do Plzně vyrazili. Cesta utíká celkem rychle, trénují se nové chorály, bubnuje se, popíjí vše možné a žerou řízky. Po příjezdu do Plzně jdou někteří do pivovaru, jiní hned na stadion, potkáváme vlakovou skupinku a další votroky. Vcházíme do sektoru, zdravíme se s kamarády z Prahy a z Kutné Hory, věšíme vlajky a začínáme pomalu, ale jistě fandit. Tentokrát jsme nevzali megafon, což byla chyba, ale speaker dělal vše proto, aby fandění mělo koule! První poločas fandíme, co to jde. Po obdržené brance se ještě snažíme pomoct kluků k vyrovnání, ale druhý poločas bída na hřišti a tak trochu i v hledišti. Nakonec prohráváme o gól a nepostupujeme. Jsme zklamaní, NE že jsme vypadli, ale že jsme to přijeli pouze odehrát, aby se neřeklo. Po zápase nasedáme do přistaveného holáče a valíme domů. Nechceme nikde stavět a tak ho řidič valí jako blázen. Kolem půl 10 jsme v Hradci a putujeme do svých domovů.

(by Kuksman)

UFA Salamandr Hradec Králové – Olympik Mělník 5:6

Sobotní večer se hrstka Votroků, kteří necestovali do Plzně na pohár, rozhodla trávit podporováním místního futsalového týmu UFA Salamandr. Domácí jakožto jistý vítěz 2.ligy skupiny Západ přivítal druhý tým Olympik Mělník. Na úvod byl předán pohár pro vítěze ligy a celému týmu na krku cinkaly zlaté medaile. V kotli,t edy spíš malém kotlíku to zpočátku moc nevařilo…ale jen do chvíle než dorazili zkušení harcovníci Bajke a Faust.Futsal začíná a i my začínáme rozjíždět fandění, i když se většině do toho nechce. Důvodem je že máme paličky, ale nemáme buben :-D  Nečekáme dlouho. Buben přináší BaW se svojí družinou a sebou přináší i trubku (myšleno hudební nástroj). V kotli je přes 15 votroků kteří ženou hlasivkami Salamandr do útoku. Přestože jsme herně lepší, tak první inkasujeme. V hale je asi 150 diváků a i mezi nimi je spousty “votroků” se šálami, škoda že se nezapojili svými hlasivkami …mohlo by to znít líp i s klasickou odpovídačkou. Zapojujeme i 3 vuvuzely a občas i trubku…škoda,že na ní nikdo neumí zahrát pořádně. Velkou a nečekanou posilou kotle se stal malý klučina, jenž svojí hyperaktivitou a příkladným bušením do čehokoliv bavil celý kotel.Takhle se získávají mladí fanatici, jen je potřeba je objevit. Salamandr stále prohrává, ale nám to nějak moc nevadí. Bavíme se dobře. Zápas končí 6:5 pro Mělník, ale to nemůže zastavit oslavy do první futsalové ligy.
Užily jsme si pokřik „Mistři“, protože si ho asi jen tak u nás v Mechově na fotbale nezakřičíme. Ale rád bych se mýlil. Výkon i děkovačka byly luxusní , možná by si měli vzít naši fotbalisti příklad . Dozvídáme se i špatnou zprávu,která nám kazí fajn večer. Několik našich fans bylo v Plzni přepadeno a okradeno místními „rádoby hrdiny“. Od příští sezony hala v Třebši hostí 1.ligu futsalu. My jako fanoušci rozhodně nebudeme chybět,když nám to čas a fandění Votrokům dovolí. Podpora menšinového sportu je nutná.

(by Máára a Conex)

Kara Trutnov – Hradecké lvice 87:72

Na tento zápas se vypravily zhruba dvě desítky “votroků”. V zápase sice o nic nešlo, jelikož holky už mají zajištěno třetí místo po nadstavbové části, ale derby je derby. Celý zápas prohráváme už od začátku utkání, většinou o 6 bodů.  Nicméně bylo vidět, jak holky bojují za Hradec a to se prostě cení. Trutnovské publikum hnalo své hráčky za vítězstvím od prvních minut až do konce zápasu a ty se jim odvděčily výhrou o 15 bodů. Během zápasu se snažíme sem tam fandit, ale překřičet trutnovské nástroje není opravdu legrace. Důležité bylo, že si holky všimly, že jsme je přijely podpořit. Ti se nám na konci zápasu odvděčily alespoň symbolickou děkovačkou.  Po zápase spakujeme vlajku Věkoše, někdo odjíždí domů autem, jiné čeká cesta vláčkem. Krásný nedělní výlet.  ;-)

(by Kuksman)

Fotky z basketbalu ZDE: http://www.luboslorinc.cz/fotoalbum/sport/baskedbal/kara-trutnov—sokol-hradec-kralove-87-72/

Cesto do Plzně se nám podařilo natočit zajímavé video: http://www.youtube.com/watch?v=vXbqpwqXVOc&feature=youtu.be