Lvice mají bronz

Hradecké lvice se probojovaly po postupu přes VALOSUN Brno do semifinále. V něm narazily na brněnský IMOS, proti kterému neměly šanci a sérii prohrály 0:3. V boji o bronzové medaile se střetly s velkým rivalem a tím byla trutnovská KARA.

Shrnutí série

První dva zápasy sehrály lvice v sokolovně na Eliščině nábřeží. Obě utkání byla beznadějně vyprodaná a hrálo se ve skvělé atmosféře. První zápas jsme vyhrály 76:66 a ujaly jsme se vedení v sérii. Druhý zápas byl opět velice vyrovnaný, ale štěstí stálo při děvčatech z Trutnova, které sice o poločase o pět bodů prohrávaly, ale nakonec zvítězily výsledkem 73:66 a srovnaly sérii.

Oslavy bronzu

Oslavy bronzu

Do Trutnova vyrazila třicetičlenná skupinka fanoušků Hradce, kterou tvořili, fanoušci, rodiče a hlavně kamarádi. V sobotu ve našlapané hale bohužel prohráváme debaklem 97:71, holky byly nervóznější, nedařila se rozehrávka a nepadalo to tam, a tak se KARA ujala vedení v sérii.

V neděli dali fanoušci přednost zápasu Teplice – Hradec Králové (0:2), ale někteří jedinci si nenechali zápas basketbalu ujít a do Trutnova vyrazili. Zápas byl opět nesmírně vyrovnaný od začátku až do konce, ale nakonec stálo štěstíčko při nás a vyhráváme o pouhý bod výsledkem 87:86.

Rozhodující zápas se hrál ve středu 1.5.2013 opět v Hradci Králové. Hodinu před začátkem zápasu bylo vyprodáno (možná dvakrát), desítky fanoušků se do haly vůbec nedostaly. Zápas byl lepší ze začátku pro lvice, ale KARA se pokaždé dotáhla. Utkání mělo rychlé tempo, k vidění bylo spousta pohledných akcí.

Oslavy bronzu

Fotka týmu s pohárem

Lvicím skvěle padaly koše z tříbodové vzdálenosti. Kapitánka Míša Hartigová proměnila všechny čtyři pokusy. Ten její poslední byl nesmírně důležitý, neboť se nám podařilo jít do náskoku, který už jsme udržely a získaly vytoužený bronz.

Fandění

Celou sérii byla parádní atmosféra na obou stranách. Oba tábory hnaly své holky seč jim hlasivky stačily. Hradečtí si na každé utkání připravili minimálně jednu choreografii, ať už to byly kartonády, povzbudivé nápisy, konfety, papírky nebo vlajky.

Došlo i na vyhazování :)

Došlo i na vyhazování :)

Trutnovští se nenechali zahanbit a na domácí utkání si připravili celotribunové choreo v podobě modrobílých srdíček. Nechyběly jim ani konfety a transparent. Co se týče celkového dojmu, tak v Hradci to žilo rozhodně více, a to hlavně díky hlavní tribuně, se kterou byly parádní odpovídačky, hradecká vlna a vůbec celá spolupráce.

Oslavy bronzu

Začátek oslav byl ihned po předání medailí a poháru. Nechybělo šampaňské, rybička, oslavné kolečko s fanoušky, focení, vyhazování trenérky Ptáčkové k nebesům a nekonečná radost. Poté se holky přesunuly na večeři. My jsme zatím šli do Sokolky slavit. Skvělé gesto udělal Mirek Volejník.

Oslavy bronzu

Šampaňské teklo proudem

Proudem teklo šampaňské i pivo. Potom nám holky donesly tatarák, po kterém jakoby se ihned slehla zem. Míša “Hary” Hartigová ještě jednou poděkovala fanouškům za celý tým a my jsme poděkovali hráčkám několika pokřiky a chorály.

Poté se holky přesunuly do podniku Xtreme a my jsme za nimi vyrazili po půl hodince. Pilo se vše, co teklo.

Všechny fotky Luboše Lorince zde.