FC Hradec Králové – 1.FC Slovácko 2:3 (2:1)

Votroci nutně potřebovali už doma naplno bodovat. V 25. kole hostili pod Lízátky Slovácko. Na podzim jsme s tímto soupeřem hráli v psím počasí smírně 1:1, když za Hradec vyrovnával Radek Hochmeister.

ZÁPAS

Dnešní zápas se hodnotí velmi smutně. Hráli jsme pěkný fotbal, dali dvě branky, ale přesto to na výhru nestačilo. Slovácko vstřelilo o branku více a zvítězilo v poměru 3:2. Za hradecké se trefil poprvé v nejvyšší soutěži Michal Pávek, poprvé v hradeckém dresu se trefil i kanonýr Mára Kulič. Pana Patáka komentovat nechci, nejsme žádný uplakánci. My si to chceme vybojovat na hřišti, a ne…

FANDĚNÍ

Zápas navštívilo něco přes čtyři tisíce diváků. Kotel fandil celý zápas, hlavní tribuna s montovačkou se často přidávaly.
Během zápasu jsme prostřídali několik chorálů a pokřiků. Hosté ze Slovácka byli od světelné tabule na jejich počet pěkně slyšet a fandili stejně jako “votroci” i za nepříznivého stavu.
Při nástupu na hrací plochu se v domácím kotle rozvinula černá plachta se srdcem v městských barvách. To vše doplnily bílé vlajky a černé + bílé igelity, které visely před kotlem celý zápas. Na konci zápasu bylo odpáleno několik světlic a jeden bílý kocour.
Hosté si nepřipravili žádnou choreografii, pouze při nástupu zavláli vlaječkami klubových barev + přivezli si i jednu velkou vlajku na tyč.

ZÁVĚR

Kotel a celý fanclub Votroci 2000 věří, že klukům není Hradec lhostejný, že hrají srdcem a rvou se o ligu zuby nehty. Pokud chceš kluky podpořit i ty, tak neváhej a pojeď s námi již v pátek holobusem do Budějovic.