14. kolo: FC Hradec Králové – FC Fastav Zlín 2:0 (0:0)

V tomto kole nám los přidělil ševce ze Zlína. Ti se letos zatím trápí a okupují dolní příčky tabulky. V Hradci na body nedosáhli a nevstřelili ani branku, odvezli se porážku 2:0. Do sestavy se po odpykaném trestu vrátil Mára Kulič.

Zápas

Po hrůzostrašném výkonu na Střížkově se dnes dalo čekat větší nasazení od všech hráčů, ale první poločas to opět nebylo ono.  Pro oko diváka teda první pětačtyřicetiminutovka téměř o ničem, šance byly, ale opět jsme je nevyužili.

Druhý poločas už to byl zase ten náš Hradec! Dostali jsme se do vedení po brance stopera Pillára, za pár minut přidal další branku snajpr Vaněček a bylo vymalováno. Skóre mohlo být ještě vyšší, ale ani Shejbal, Dvořák a Vaněček už brankáře Zlína nedokázali překonat.

Fandění a vše okolo

Toto téma bych nejradši vynechal, ale je naší povinností to sepsat. Na začátku zápasu bylo fandění horší než výkon fotbalistů na Střížkově. Potom si vzal fandění pod palec Benzen a už to bylo o něco lepší. Hodně fandění pomohly i vsítěné branky. Během druhého poločasu se slušně fandilo i na montovačce, na kterou se část kotle přesunula o přestávce. Během zápasu hradečtí fanoušci dvakrát vytahují plachtu, na které švec slouží votrokovi, vše doplňuje nápis “JAK ŠVEC O BODY PŘIJDE”.

Ze Zlína nikdo nepřijel, ostuda. Možná strach ze sparťanské skupiny Falanga, která si chtěla se zlínskými vyřešit účty.

Utkání přihlíželo pouhých 1125 diváků, do choreofondu se nevybíralo.

Shrnutí

Po čtrnácti kolech vedeme tabulku, nyní jedeme na půdu posledního Vltavína a v předehrávce nás čeká Karviná. Stadion bohužel stále v nedohlednu, takže uvidíme, jak to nakonec vše dopadne.

Fotky od Luboše Lorince: http://www.luboslorinc.cz/gallery/fc-hradec-kralove-fc-fastav-zlin/

Fotky z webu klubu: http://www.fchk.cz/A-tym/Zapasy/13-14—Mistrovske-zapasy/FC-Hradec-Kralove—FC-Fastav-Zlin/FC-Hradec-Kralove—FC-Fastav-Zlin-2-0–3–11–201.aspx