1. kolo Poháru ČP: 1. FK Nová Paka – FC Hradec Králové 1:3 (0:2)

Krásné nedělní odpoledne čekal “votroky” duel v Novém Bydžově s Novou Pakou. Vítěz tohoto střetnutí si zajistil posun do 2.kola Poháru České Pošty.

Hradečtí nastoupili nejspíš v nejsilnější možné sestavě a hned za začátku zápasu se ujali vedení, když se trefil Voltr – 0:1. Poté bylo několik dalších šancí, ale ty zlikvidoval brankář domácích Radim Ottmar. Do konce poločasu se přeci jen hradeckým podařilo zvýšit vedení, když se trefil opět Voltr – 0:2.

Druhý poločas už tolik pohledný nebyl. Fotbal spíše připomínal házenou, míč létal kolem velkého vápna domácích, ale střela žádná. Ovšem nakonec došlo ještě k jedné pohledné akci “votroků”, když po lajně utekl Malinský, který předložil Zecovi a ten neměl problém skórovat – 0:3.

Poslední slovo měli domácí hráči, kteří se také zasloužili o jednu branku, a tak zápas skončil 1:3 z pohledu Nové Paky.

  V 2. kole Poháru České Pošty čeká svěřence trenéra Prokopce Dvůr Králové nad Labem, který porazil na svém hřišti Živanice.

Hradeckých fanoušků dorazilo do Bydžova po náročném sobotním turnaji na Kuksu zhruba šedesát a vytvořili svým borcům domácí prostředí, ovšem ta pravá atmosféra nás čeká až příští týden v neděli od 17 hodin v derby proti Pardubicím!

Sestavy

1.FK Nová Paka: Ottmar – Žalman (46. Motyčka), Faitl, Ptáček, Vaněk – Tlustý, Věchet (72. Vaníček), Rozsévač, Blažej – Bastin (72. Semerák), Macháček
FC Hradec Králové: Lindr – Poděbradský, Rolko, Plašil, Zelený – Janoušek (77. Sixta) – Kraják (59. Malinský), Šisler, Kulič (59. Kopáč), Voltr – Zec
Branky: Voltr 1., 38., Zec 68, – Blažej 70. Rozhodčí: Nenadál – Černý, Pilný, Počet diváků: 1100

Fotky a videa