My jsme všichni Pilař aneb vzhůru na Vratislav

Pár fotek: http://gunny.rajce.idnes.cz/Vratislav
 

Dostal jsem krásný dárek – zájezd na mač naší repre s Řeckem. Zájez pořádal klub pro své obchodní partnery. Při nástupu každý nafasoval červené triko s výrazným logem FC HK, jmenovkou PILAŘ a číslem 14 na zádech. A tak z Hradce vyjel autobus plný Pilařů.

Cesta naprosto suprová, články, které nás masírovaly katastrofickými vizemi o totálně ucpaném Náchodu a polských cestách se ukázaly být klasickou novinářskou honbou za senzací. Čistý čas jsme jeli 3 hodiny, takže v poledne jsme již zaparkovali bus kousek od stadionu a valili tramvají do tzv. FANZONY. FANZONA  je umístěna v centru města,důkladně vás při vstupu prošacují, takže kamarád musel z batohu vyhodit řízky pro sebe i syna, ovšem čutora se špiritusem zůstala v tomtéž batohu nenalezena. :-D U stolu jsme pokecali s klukama z Athén, vůbec atmosféra mezi fans obou týmů byla až neskutečně idilická. Řeků bylo samozřejmě výrazně méně než nás, ale byli v dobré pohodě a neustále  bylo možno vidět skupinky fanoušků obou týmů, kteří se společně fotil a jinak družili. Mračna hospod, narvaných “našinci”, ceny kolem 50-60 kaček za pivo, colu, vodu, kafe.

Kolem 16 hod se lavina začala valit na tramvaje, busy a taxíky a červená řeka se drala na stadion. My jsme dorazili kolem 17,15, naprosto bez problémů a rychle, byť opět po kontrole, jsme se dostali na naše místa. Trochu průser je, že na tom stadionu berou opět jenou zloté, a nebo speciální kartu z fanzóny. Takže kačky, eura a normální platební karta jsou k ničemu a to Pšonci trochu nedomysleli.

 
K zápasu… Viděl to asi každý z vás, my Pilkové jsme s radostí sledovali druhou trefu Vaška (jehož tatínka jsme potkali právě ve fanzóně), od 53 minuty jsem měl nervy a asi jsem nebyl sám. Rosického bych střídal Daridou, Pláša šlapal od 60 minuty vodu, tankista zatím chytá spíš lelky, Baroš no comment. O pauze jsme utkání zhodnotili s náčelníkem Johnem Cotym, který se vydal do Vratislavi na výlet a jako vždy sehnal na místě lístky za super ceny a na zápase tak nechyběl. Tribuny byly plné, ovšem kromě těch nej VIP míst, kde bylo tak 35% sedadel volných…
 
Cesta zpět taky absolutně bez problémů. Suma sumárum -můžu jen doporučit, jeďte tam v sobotu a užijte si atmosféru, umocněnou tím, že hrajeme s domácím Polskem o postup ze skupiny. Myslím, že ME už takový kousíček od nás asi nikdy nebude. Perlička na závěr: fanzónou se v klidu procházel majitel tankisty a všech jeho spoluhráčů, R.Abramovič. Pak šup do tryskáče a večer už sledoval Rusáky ve Varšavě.

/span