24. kolo: FC Hradec Králové – AC Sparta Praha 0:2 (0:1)

V rámci čtyřiadvacátého kola se černobílí Votroci střetli s pražskou Spartou. Hradečtí chtěli přetrhnout sérii proher v azylu a zároveň si připsat cenný skalp a porazit letenské, kteří jsou momentálně na vítězné vlně. Fotbalisté z města pod Bílou věží bohužel zápas nezvládli a podlehli soupeři 0:2.

Zápas

Hradečtí fotbalisté do utkání vlétli jako uragán a už ve 3. minutě se radovali z úvodní branky Vašulína. Radost nakonec netrvala dlouho, protože byl odmáván ofsajd a branka tak nebyla uznána. Votroci byli i nadále aktivnějším týmem na hřišti a svou přímočařostí dělali hostující obraně nemalé problémy. Ve 20. minutě bohužel došlo k ošemetnému zákroky domácího Kučery, který uviděl červenou kartu, jednalo se už o deváté vyloučení Votroků v této sezóně. Černobílí, ač oslabeni, se snažili bojovat, ale otěže zápasu začala přebírat Sparta, která se nakonec dokázala prosadit, jmenovitě Kuchta. Branka ovšem nebyla uznána ani na této straně, předcházel jí totiž ofsajd či ruka. V závěru poločasu se přeci jen letenští prosazují, kdy se k dorážce prosmýkl Haraslín a překonal bezmocného Bajzu – 0:1.
Druhý poločas nabídl opět obětavý výkon hradeckých Votroků. Místy ani nebylo znát, že Sparta hraje s jedním mužem v poli navíc. Votroci doslova jezdili po zadku a tlačili se za vyrovnáním. Naše šance na nějaký bod vzadu držel skvěle chytající Pavol Bajza, který předváděl skvělé zákroky. Velkou šanci vyrovnat měl Jakub Rada, ale Kovář si s jeho střelou poradil. V samotném závěru hosté přidali pojišťovací branku, když se trefil Wiesner – 0:2. Dál už se nic nedělo a rozhodčí ukončil zápas.

Sestava Votroků: Bajza – Klíma, Smrž, Čech – Gabriel (46. Novotný), Kodeš, Kučera, Harazim – Kubala (78. Rada) – Koubek (61. Pudhorocký), Vašulín

Návštěvnost, fandění a vše okolo

Podruhé v sezóně se nám podařilo vyprodat azyl v Mladé Boleslavi, nejprve se Slavií a nyní se Spartou. Z velké části tomu v obou případech přispěli “hosté”, který do Bolky dorazilo možná až ke třem tisícům. Jako hosté jsme si tedy připadali spíše my v našem sektoru. Sektor byl sice plný, ale bylo v něm spousta čumilů a také fanoušků Sparty, kteří po pár minutách sektor na náš popud opustili. V našem sektoru tedy podporovalo několik desítek hradeckých, avšak proti přesile jsme to měli v hledišti hodně těžké a na tribunách jsme prohráli na celé čáře.
I přes porážku po zápase děkujeme hráčům. Kluci nechali na hřišti všechno a za svůj srdnatý a bojovný týmový výkon zasloužili poděkování.

Fotogalerie

(Autor fotek: Lubomír Douděra)

Závěr

Nyní je před námi repre pauzu, je třeba, aby se dali dohromady borci, kteří jsou na marodce a musíme se pořádně připravit na následující zápasy, které budou nesmírně důležité. Nejprve vyrazí Votroci do Teplic, další týden do Brna.