18. kolo: FC Hradec Králové – Bohemians 1905 0:2 (0:2)

V 18. kole jsme přivítali v Mladé Boleslavi klokany z Vršovic. Trenér Koubek poslal na hřiště vítěznou sestavu ze zápasu s Plzní. Radost mu však jeho svěřenci nepřinesli a podlehli soupeři 0:2.

Zápas

Klokani do zápasu vstoupili aktivněji a ani nelze říci, že si vytvořili šanci a už se radovali z gólu, hodně jim k tomu nepřesným odkopem pomohl Ryneš a pro kapitána Hůlku nebyl problém otevřít skóre – 0:1. Po propadnutí v souboji se řítil sám na Reichla Drchal, míč však v brance neskončil. Na druhé straně se po pohledné akci Votroků dostal k hlavičce Gabriel, ale míč skončil v náručí Jedličky. Pár minut před koncem první pětačtyřiceti minutovky se Drchal přeci jen dočkal, když se prosadil z dorážky – 0:2.

Do druhého poločasu udělal trenér Koubek dvě změny. Stáhl Čecha s Pudhorockým, které nahradil zkušený Rada s Čihákem. A právě Rada byl tím správným impulsem, Votroci zlepšili kombinaci kolem velkého vápna soupeře a vypracovali si dvě tutovky, Matěj Koubek však nechával pouze vyniknout Jedličku. Poté nám dal hostující Kostl možnost hrát více než čtyřicet minut přesilovku, protože byl po druhé žluté kartě vyloučen. Psala se 52. minuta a Hradec měl další tutovku, ale opět se neradoval z gólu. Kdyby bylo skóre v tu chvíli 3:2 pro Votroky, nikdo by se nemohl divit, ale prostě nám to tam nechtělo spadnout. O kontaktní branku se snažil Ryneš, který předložil Matěji Koubkovi a ten opět ztroskotal na hostujícím brankáři. Poslední šanci měl Dvořák a po dorážce ještě Gabriel, ale i kdyby se hrálo ještě hodinu, v tomhle zápase bychom asi branku nevstřelili.

Hosté tak zcela zaslouženě zvítězili 0:2. Votroci se budou muset zaměřit na začátky utkání, aby jim zase neujel vlak hned v prvních deseti minutách a začít střílet branky.

Sestava Votroků: Reichl – Klíma (63. Trusa), Čech (46. Čihák), Leibl – Gabriel, Smrž, Kodeš (63. Dvořák), Novotný – Pudhorocký (46. Rada) – Ryneš, Koubek

Návštěvnost, fandění a vše okolo

V mrazivém počasí si do Lokotrans arény našlo cestu něco málo přes tisíc diváků. Před úvodním hvizdem držel celý stadion minutu ticha za zesnulého mistra ligy Ladislava Pokorného.
O atmosféru se starali převážně hostující Klokani, kteří zaplnili sektor pro hosty. I hradečtí měli na tribuně pár aktivních, avšak už od úvodní branky hostů, doping postupně opadal a zmohli jsme se pouze na jednoduché pokřiky.

Závěr

V nadcházejícím kolem Votroky čeká zápas na Hané proti olomoucké Sigmě. Opět se tak setkáme se sousedy v tabulce a každý získaný bod se bude určitě počítat. Utkání je na programu v neděli 12.2. od 15 hodin.