25. kolo: FC Hradec Králové – FC Zlín 2:1 (2:0)

Fotbalisté FC Hradec Králové si po osmi zápasech bez výhry vychutnali s fanoušky vítěznou děkovačku. Hradečtí porazili díky brankám Soukeníka a Kubaly Zlín 2:1 a zvýšili náskok na jedenácté místo, které právě drží poslední soupeř Votroků.

Zápas

První šanci si připravili zlínští fotbalisté. Exhradecký Simerský poslal míč hlavou mimo hradeckou svatyni. V 11. minutě Votroci zahrávali přímý volný kop. Vlkanova rozehrál, obrana hostí jen odvrátila k volnému Soukeníkovi a ten první prvoligovou trefou otevřel skóre utkání – 1:0. O tři minuty později zkušený Procházka stáhl k zemi Kubalu a pískala se penalta. Sám faulovaný se postavil k míči a nedal Rakovanovi šanci – 2:0. Hosté byli jak opaření. Hradec držel míč na svých kopačkách a nepouštěl tak Zlín do vážnějších šancí. Deset minut před koncem poločasu Mejdr přizvedl míč za sebe na Fandu Čecha a jeho hlavičku zastavila ruka Cedidly. Rozhodčí po zhlédnutí záznamu na obrazovce VAR nařídil penaltu pro domácí. K míči se postavil opět Kubala, ale tentokrát mu jí Rakovan chytil.
Po přestávce byli zlínští fotbalisté hodně aktivní a málem z toho byla branka. Dramé našel Vraštila, ale jeho pokus letěl mimo branku Fendricha. Hosté si poté připravili dvojité střídání. Jeden z čerstvých mužů, Reiter, upláchl obráncům Hradce a v tváři tvář Fendrichovi nedal šanci – 2:1. Zbývající část hry se odehrála prakticky mezi šestnáctkami. Hosté se k ničemu vážnému nedostali a tak si domácí Hradec připsal první jarní výhru 2:1. Hradec má na kontě již 31b. Všichni jeho blízcí konkurenti též vyhráli, ale důležitý je náskok na 11. místo, který se navýšil na 6 bodů!

Sestava Votroků: Fendrich – Klíma, Král, Čech – Mejdr, Kodeš, Vlkanova, Soukeník, Novotný (45+3. Leibl) – Rybička (88. Vašulín), Kubala

Diváci, fandění a vše okolo

Do Lokotrans arény v Mladé Boleslavi si našlo cestu 645 diváků. V sektoru hostí se nacházeli 4 fanoušci. Fandění probíhalo po celý zápas. K výborné atmosféře zápasu též přispěli i děti z dětského diagnostického ústavu, kteří přijeli podpořit Votroky. Následnou děkovačku si děti užily společně s kotlem a s domácími hráči.

Fotogalerie

(autor fotek: Luboš Lorinc – fchk.cz)

Závěr

V dalším kole zajíždějí Hradečtí do Teplic. Když tam Hradec vyhraje, tak s velkou pravděpodobností skončí do 10. místa. Utkání je na programu v neděli 20. března od 15:00.