13. kolo: SK Líšeň – FC Hradec Králové 2:1 (1:0)

V prvním jarním duelu ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE zajížděli Votroci na horkou půdu do Líšně. V souboji prvního s druhým byli úspěšnější domácí fotbalisté a po výhře 2:1 poskočili na první místo tabulky. O příčku níž poslali Hradec.

Zápas

Na gól v Líšni se nečekalo dlouho. V 6. minutě zápasu si na centr z pravé strany naskočil Milan Lutonský a hlavou k tyči nedal šanci Vízkovi – 0:1. O pár minut později mohlo být vyrovnáno. Vašulín si obešel brankáře Veselého, ale když už se snažil vystřelit, tak mu balon odkopl jeden z bránících hráčů. Po Vašulínovi měl obrovskou šanci Erik Prekop. Nikým nehlídaný minul branku Líšně, tato šance volala po gólu. Ve druhé polovině prvního poločasu hra se ve větší míře odehrávala na půlce domácích, ale Hradec se do šancí nedostal. První poločas skončil 1:0 pro Líšeň.

Druhý poločas začali aktivněji domácí. Střelu Silného výborně vyrazil Vízek. Nedáš – dostaneš. To platilo i v tomto případě. Pavel Dvořák vystřelil na branku domácích, těm pomohla branková konstrukce. Míč se ale odrazil k volnému Prekopovi a ten do prázdné branky usměrnil míč – 1:1. Poté následovala spíše bojovná pasáž, kterou ukončil v 70. minutě nejlepší střelec domácích, Málek, který se dostal k míči ve vápně. Málkův první pokus byl zblokován Donátem, ale druhý Málkův pokus skončil za zády Vízka – 1:2. V závěru mohl vyrovnat Samko či Mejdr, ale oba byli neúspěšní. Poslední šanci zápasu měli domácí, ale i po této šanci se stav neměnil a zápas skončil prohrou Votroků 1:2.

Fotbalisté brněnské Líšně se díky výhře 2:1 nad Hradcem posunuli na první místo tabulky. Hradec spadl na místo druhé.

Sestava Votroků: Vízek – Mejdr, Čech, Donát, Novotný (74. Záviška) – Kodeš, Kateřiňák (74. Samko) – Prekop, Dvořák, Vlkanova – Vašulín

Závěr

Další zápas hradeckých fotbalistů byl na programu na pondělí 15. března od 15:00 hodin. Hradečtí fotbalisté museli však vinou Covidu-19 nastoupit do 14 denní karantény, a tak byly domácí utkání s Jihlavou a venkovní zápas na půdě Chrudimi odloženy.