Všesportovní stadion v Malšovicích 1960-2021 – rozlučka s Malšákem

Zhruba tři týdny před zápasem s Líšní (poslední zápas na Malšovickém stadionu) se mi v hlavě odehrává myšlenka, nějakým způsobem se rozloučit s naším stadionem. Vzhledem k tomu, že už jsem dá se říci dorostl do střední fanouškovské generace, kontaktuji jednoho ze starších fans a jednoho z mladých řad, aby to bylo vyvážené a vzájemně jsme se doplnili. Oběma klukům se nápad líbil, a tak jsme se pustili do jeho realizace.

Nešlo ani tak o nic hektického, už právě z důvodu, že jsme měli spoustu času. Nejprve jsme se rozhodli oslovit fanoušky různých věkových kategorií z řad Votroků, zda by byli ochotni přihodit nějakou korunu na tuto akci. Nakonec jsme byli velice spokojeni, během týdne jsme měli na účtu téměř 30 tisíc, za což jsme byli rádi. Tímto bych chtěl ještě jednou všem poděkovat, bylo vás opravdu hodně a moc si toho vážím, zejména těch kteří poslali peníze, ač se rozlučkového dne nemohli zúčastnit. Je vidět, že když o něco jde, dokážeme být stále super parta.
Peníze se tedy vybrat podařilo. Dalším krokem bylo vymyslet, jakou konkrétní pyrotechniku objednáme, v čemž nám hodně pomohl i jeden pyrotechnik z našich řad – díky! Myslím si, že jsme vybrali dobře. Nezbytný byl samozřejmě i nápis a jeho výroba, na které se podílelo pět lidí nebo spíše tři! :-D Text byl jasný od začátku plánu, akorát realizace nám trochu trvala, ale zvládlo se to.
Největší obavy jsme měli z počtu lidí, aby nás bylo dost, aby lidi vydrželi po zápase čekat tři hodiny na tmu a tak dále…

“Den D”

Po zápase probíhá ceremoniál, užíváme si děkovačku, po ní se několik fans přesouvá k trávníku, kde klub připravil akci a fanoušci si mohli na památku odnést drn. Některým fanouškům tato památka nestačila, a tak během čekání na tmu povolily šroubky u ne jedné sedačky, ale s tím se počítalo, však jsme se loučili. :-)
Starší fans si krátí čas popíjením pivka, mlaďáci hrají fotbálek na trávníku, zkrátka každý se baví po svém. My už v pěti lidech začínáme připravovat vše na hřeb večera (odklízení reklam, vycentrování nápisu, rozdělení pyra na určená místa).
Ještě před hlavní pyroshow se scházíme všichni na ploše, kde odpalujeme celkem 15 dýmů, na jedné straně černé s bílými (barvy klubu), vedle nich pak bílé, žluté a červené (barvy města), efekt se povedl a my začínáme postupně rozdělovat lidi na držení nápisu, odpalování bengálů, světlic, vulkánů a kompaktů.
Nejprve zvedáme o délce 28 metrů nápis, na kterém je napsáno “Všesportovní stadion v Malšovicích 1960-2021”, za ním se rozsvítí 6 kusů šesti metrových stříbrných vulkánů, ty jsou po chvíli doplněny o 86 červených světlice ve dvou sektorech, za malý okamžik se přidává postupně na 100 žlutých bengálských ohňů, které parádně podsvítí celý nápis a závěrem byly odpáleny tři kompakty, které měly dohromady 380 ran! Odpalování a držení nápisu se zúčastnilo okolo 120 lidí. Na hrací ploše bylo desítky přihlížejících, fotografů, ze vzduchu to jistil jeden dron a pak také jeden z fanoušků, který si rozlučku užil podle svého a světlici odpálil na samém vrcholu jednoho z lízátek. :-)

Několik videí z pyroshow

Všesportovní stadion v Malšovicích 1960-2021 ODKAZ ZDE
Pyroshow z dronu – loučení se stadionem ODKAZ ZDE
Rozlučka s Malšákem – dýmy ODKAZ ZDE
Rozlučka s Malšákem – pyroshow ODKAZ ZDE

Závěr

Celá akce se zdařila dle plánu, ač celá řada fans řádně posilněna alkoholem (stadion bylo potřeba zapít), tak se to povedlo přesně podle našich představ. Moc díky všem zúčastněným!

Nic než Hradec!