Osmifinále MOL Cup: FC Baník Ostrava – FC Hradec Králové 1:2 (0:1)

Královéhradečtí fotbalisté sehráli osmifinálový zápas MOL Cupu proti rozjetému Baníku Ostrava. Po úvodním náporu domácích poslal Votroky do vedení Štěpán Harazim. Baníku se povedlo srovnat zkraje druhého poločasu a i poté tlačili. Odpovědí byla opět branka Hradce, když svůj už pátý pohárový gól vsítil Erik Prekop. I pak Slezané tlačili, ale rozhodující pro postup Votroků se ukázal fantastický zákrok Patrika Vízka v 89. minutě proti střele Almásiho. Hradec tak po bojovném výkonu postupuje do čtvrtfinále poháru.

Zápas

Votroci zajeli do Slezska sehrát osmifinále MOL Cupu proti domácímu Baníku Ostrava. Příležitost v základní sestavě dostali hráči s menším herním vytížením. V zápase velmi aktivní Filip Kubala nebyl daleko od toho, aby překvapil domácího brankáře už v 8. minutě. Jeho střela z pětadvaceti metrů před Budinským zaplavala, avšak brankář dokázal střelu zkrotit. O chvíli později měl velkou šanci Baník. Po pohledné kombinaci Azevedo – Ndefe se balon dostal až k Buchtovi, který ze vzdálenosti zhruba osmi metrů netrefil Vízkovu bránu.

Hra se v tu chvíli přesouvala ze strany na stranu, bylo vidět, že se oba týmy snaží dát rychlý úvodní gól. Hradec proti favoritovi dobře kombinoval, ale šance obou družin povětšinou končily v náznacích. Za zmínku určitě stojí situace z 24. minuty. To se Filip Kubala vydal ze své půlky na sprint dobrých šedesát metrů s míčem na kopačkách, aby předložil na vápno Eriku Prekopovi, který svou levačkou nakonec přestřelil bránu.

Hned další šance hostů však už skončila brankou. Na hranici pokutového území Slezanů dokázal Filip Kubala prostrčit míč na o kousek vedle stojícího Štěpána Harazima, ten do balonu křápnul a jeho přízemní střela se zastavila až v ostravské bráně – 0:1! Domácí mohli reagovat o pět minut později, ale Kuzmanovič v ideální pozici nehlavičkoval přesně. Další příležitosti se neurodily, a tak šli Votroci do šatny s jednobrankovým vedením.

Vedení však Východočechům příliš dlouho nevydrželo. V 51. minutě si po závaru před brankou hostů našel míč David Buchta, který dělovkou propálil míč až do hradecké brány – 1:1. Nápor Baník trval i po vstřelené brance, ale hráči v černých dresech tlak ustáli. Dobrou odpovědí byla rána z otočky Filipa Kubaly, ale naneštěstí pro něj přímo do ostravského brankáře. Ještě lepší odpovědí však byl gól, který si připsal Erik Prekop po zužitkování přihrávky Otto Urmy – 1:2! Slovenský útočník si tak připsal již pátý gól v probíhající pohárové sezoně.

Vedení Votroků mohlo být krátké, protože o tři minuty po gólu Hradce měli obrovskou možnost Baníkovci. Vízkem vyražený míč ale nedokázal Klíma usměrnit do odkryté brány. I v dalších minutách létaly centry ze všech stran před bránu hradeckých, obrana hostů však úspěšně odvracela. Když už se dostal některý z hráčů Baníku před hradecké tři tyče, tak šla střela mimo, jako například v případě Budínského z 85. minuty. O čtyři minuty později měl gólovku Almási, ale Vízek jeho ránu výborně vyrazil zákrokem na brankové čáře. Na více se toho už domácí nezmohli a Votroci tak postupují do čtvrtfinále MOL Cupu.

Sestava Votroků: Vízek – Klíma, Čech, Leibl – Harazim, Kateřiňák, Soukeník, Urma – Kubala (88. Rezek), Prekop (76. Mejdr), Záviška (62. Novotný)

Fandění a vše okolo

Na zápase byli v sektoru přítomni také čtyři fanoušci z Hradce Králové. Fandové si museli vítězství náramně užít a navíc jsme splnili to hlavní, nepřipsali jsme si výjezdovou nulu. Díky patří všem čtyřem výjezdníkům.

Závěr

Oba týmy čeká ligová odveta a to už příští týden, kdy Hradec naopak bude hostit Baník

(článek převzat z webu fchk.cz)