17. kolo: FC Slovan Liberec – FC Hradec Králové 1:0 (1:0)

V rámci 17. kola zavítali Votroci na sever Čech, kde se utkali se Slovanem Liberec. Trenér Koubek ponechal stejnou sestavu z vítězného zápasu nad Karvinou, a tak třeba po trestu za ŽK navrátivší Honza Král usedl pouze na střídačku. V utkání jsme měli tři tutové šance, bohužel ani jedna z nich nerozvlnila síť, naopak za domácí se prosadil Tupta a domácí zvítězili 1:0.

Zápas

Domácí na nás od začátku vlétli, ale hradecká obrana odolávala nepříjemným útokům. V 9. minutě dostali Votroci šanci volného přímého kopu, ale Vlkanova těsně minul horní roh Knoblochovy branky. Poté hrozili už zase liberečtí, kteří měli několik slibných šancí, na jejichž začátcích byl exhradečák Christián Frýdek. Ten připravil i nejdůležitější moment zápasu, kdy vyslal na steč Tuptu a ten nedal Fendrichovi šanci – 1:0. Hosté měli možnost vyrovnat, po akci Vašulína se míč odrazil k Urmovi, který ovšem své zakončení nedostal mezi všechny tři tyče.
Do druhé půle udělal trenér Koubek jednu změnu, Urmu vystřídal Novotný. Hradečtí byli z kraje druhé pětačtyřicetiminutovky určitě aktivnější. V 53. minutě už fanoušci hostí zvedali ruce nad hlavu, ale Vašulínovu hlavičku Knobloch neskutečně vychytal. Hradec přesto dále byl více na míči a Liberec se pouze bránil. Na stadionu u Nisy jsme ve druhé půli měli 75% držení míče, ale domácí skvěle zhušťovali prostor před brankou a my jsme měli problémy se tam dostat. V závěrů Votroci vrhli všechny síly dopředu. Po napadání jedné rozehrávek udělali domácí chybu, kterou mohl potrestat Vašulín, ale nechal k naší smůle pouze vyniknout Knoblocha.
V zápase, ve kterém jsme určitě byli více než vyrovnaným soupeřem nakonec prohráváme 1:0.

Sestava Votroků: Fendrich – Klíma, Čech (71. Kubala), Leibl – Mejdr, Kodeš, Rada, Urma (46. Novotný) – Dvořák (71. Prekop), Vašulín, Vlkanova (84. Král)

Návštěvnost, fandění a vše okolo

Do Liberce se vydáváme i přesto, že jsou nová vládní opatření, omezená kapacita pro 1000 lidí a zavřené sektory pro hosty. V týdnu se nám daří spojit se s domácími fans, kteří nám vyšli vstříc lístky, jelikož domácím se nedařilo vyprodat celou tisícovku pouze pro sebe.
Většina volí cestu vlakem, my vyrážíme autem. V Liberci dáváme sraz v jedné z hospod, kde dáváme oběd a doplňujeme tekutiny. Poté se přemisťujeme na stadion k hlavní bráně, zde zkupujeme lístky. Pořadatel nám sděluje, že jestli chceme, můžeme normálně do svého sektoru a nemusíme být na hl. tribuně, a tak souhlasíme. Jsme tedy “eskortováni” do sektoru hostů, kam doráží o pár minut později i další skupinka, která je vpuštěna bez vstupenek. :-) V sektoru nás je nakonec osmnáct. Vyjet více lidí, určitě by se na stadion taky dostali.
Na plotě nemáme žádné vlajky, nebrali jsme ani buben s megafonem. Do poslední chvíli jsme neměli jistotu, že se na stadion dostaneme, a tak jsme byli nakonec rádi, že vše vyšlo a mohli jsme kluky podpořit alespoň hlasivkami. Dáváme o sobě vědět po celý zápas, do Liberce jsme rozhodně nejeli na výlet. I domácí podporují svůj tým, může jich být ke třiceti, více ne.
O poločase míříme s dohledem vest pro občerstvení, kde dostáváme tvrdé klobásy a nějaký nealko.
Po zápase děkujeme hráčům za odmakaný výkon, zazpíváme jim na cestu “Hoši, my vás nikdy neopustíme, ale chceme vítězství” a míříme na parkoviště k autům či na vlak…

Foto sektoru hostů

Závěr

Nyní nás čekají dva domácí zápasy, nejprve Slovácko a o týden později Sparta. Ani jeden ze zápasů pro nás nebude jednoduchý a kluci budou potřebovat naši podporu na tribunách. Proto tedy, kdo máte tu možnost a můžete vyrazit do Bolky, určitě vyjeďte! Naše hlasivky budou potřeba!