16. kolo: FC Hradec Králové – MFK Karviná 1:0 (1:0)

V neděli 28. 11. se v boleslavském azylu odehrálo šestnácté kolo Fortuna ligy, v němž Votroci přivítali tým ze spodní části tabulky, Karvinou. Otázkou však bylo, jestli se utkání vůbec odehraje – počasí nepřálo, v Hradci humus, těžký mokrý sníh. Boleslav naštěstí takto trápena nebyla, hřiště i hráči byli na souboj připraveni.

Zápas

Karviná potřebuje body jako sůl, tak se dalo čekat, že nám výsledek nedaruje. Tento předpoklad se v prvním poločase ukázal jako oprávněný, jelikož celých třicet minut jsme se k míči příliš nedostali, hosté nás dost tlačili. Nutno ale dodat, že k zásadnímu ohrožení naší brány nedošlo. Karviná se s přibývajícím časem dopouštěla více faulů, což hru dělilo a útočné ambice hostů oslabovalo. Faktem je, že rozhodčí pískal všelijak a určité situace až příliš ochotně. Posledních 15 minut prvního poločasu se karta začínala obracet. Ve 43. minutě došlo k využití VAR při posuzování faulu, který po vyhodnocení (hrubost) posílá Karvinou do desíti. Další tvrdá akce hostů pak dává Votrokům šanci v podobě standardní situace, jejíhož řešení se ujímá Jakub Rada. Skvěle provedená exekuce! Brankář Bolek se jenom ohlédl, když vedle něj do brány zaplachtila Radova pumelice. Konec prvního dějství tak zatím vypadá pozitivně.

Druhý poločas byl od počátku v naší režii, snad až ke konci jsme začali ztrácet jistotu. Docela překvapivě jsme ani v druhém poločase neinkasovali žádnou kartu, rozhodčí to celý zápas servíroval pouze hostům (po třech kartách v každé půli). Měli jsme téměř absolutní převahu ve střelách (v rámci celého zápasu), z toho v průběhu druhého poločasu dvě tři velké šance. Ty jsme však nevyužili, takže se výsledek do konce hrací doby nezměnil. Bereme tedy s těsným rozdílem povinné tři body.

Sestava Votroků: Fendrich – Leibl, Čech, Klíma – Urma, Rada, Kodeš, Mejdr – Vlkanova (91. Kubala), Prekop (64. Vašulín), Dvořák

Návštěvnost, fandění a vše okolo

Na stadion se podívalo bezmála tři sta statečných, ale dá se to připsat nepříznivému počasí – respektive, málokdo předvídal, že to ve středních Čechách bude vypadat jinak než v těch východních. V samotném kotli a nad ním se schází cca 30 kusů. Vyvěšena je pouze Bajkeho vlajka. Hosté se neukázali žádní. Co se týče fandění, dost se podepsala extra skromná návštěva a absence bubnu/spíkra. Ale zase tak špatné to nebylo, i v takovémto počtu a složení jsme do toho něco dali.

Foto části sektoru Votroků