15. kolo: SK Sigma Olomouc – FC Hradec Králové 2:2 (1:0)

Po reprezentační přestávce nás čekal zápas proti Olomouci. Trenéru Koubkovi se do sestavy vrátil uzdravený Petr Kodeš a zkušený Kuba Rada začínal jako střídající hráč. Na marodce tak zůstal akorát Jirka Kateřiňák, kterému se nedávno narodila dcera Eliška, ke které mu za všechny fanoušky moc gratulujeme!

Zápas

Votroci předvedli na Hané dva rozdílné poločasy. V tom prvním byli aktivnější domácí, kteří skvěle kombinovali, ale v rozehrávce jim dělalo problémy naše napadání. Poprvé jsme se mohli osvědčit my, ale s hlavičkou Krále neměl Macík problémy. Na druhé straně hlavičkoval domácí Růsek, jeho střela letěla jen těsně nad břevno. Ve 27. minutě se po standartní situaci a perfektním náběhu prosadil Růsek – 1:0 pro Sigmu. Votroci mohli do poločasu vyrovnat, ale po závaru, který vytvořil po své akci Vlkanova jsme nedokázali míč dotlačit za brankovou čáru.

Ve druhé půli jsme očekávali to, co náš tým zdobí celou sezónu, bojovnost do posledních minut a nic nevzdávat předem. Trenér Koubek poslal hned z úvodu druhého poločasu na hřiště Kubu Radu, jenž měl tvořit hru a základ akce Votroků. Naše plány tak trochu zhatil olomoucký Breite, který hned z kraje druhé půlky zvýšil vedení Sigmy – 2:0. Ani tohoto stavu se však Miroslav Koubek nezalekl, na hřiště poslal urostlého Vašulína a změnil rozestavení. Votroků bylo najednou plné hřiště, Sigma nestíhala a často si pomáhala nedovolenými zákroky. Po jednom z nich rozehrál Rada na Vlkanovu, ten pronikl do vápna, kde motal hráče Sigmy tak dlouho až byl faulován. Pokutový kop si vzal na starost Kuba Rada a pohotově snížil – 2:1. Votroci stupňovali svůj tlak a odměnou jim bylo vyrovnání. Erik Prekop nacentroval do vápna, obrana Olomouce nedokázala míč odhlavičkovat, kulatý nesmysl nakonec doputoval až na zadní tyč, kde byl Adam Vlkanova a propálil brankáře domácích – 2:2. Deset minut před koncem .ohl rozhodnout domácí Zahradníček, ale v rozhodující chvíli si míč moc předkopl a Fendrich zasáhl. Na druhé straně zamotal olomoucké obraně hlavu Prekop, který se dostal až na malé vápno, kde ještě nahrával Vašulínovi, ale tomu se nepodařilo zakončit.

Utkání tak skončilo spravedlivou remízou 2:2. Hráčům patří velké díky, že se dokáží za černobílé barvy rvát i za nepříznivého stavu a poté jsou za to odměněni důležitými body do tabulky.

Sestava Votroků: Fendrich – Klíma, Král, Čech (61. Vašulín) – Mejdr, Kodeš, Urma, Novotný (46. Rada) – Dvořák (90+3. Soukeník), Prekop (90. Leibl), Vlkanova

Fandění, ultras a vše okolo

Na vlakový výjezd do Olomouce se na hlavním nádraží schází okolo třiceti fans. Další přistupují v Pardubicích. Po příjezdu do Olomouce máme spoustu času, a tak se chystáme doplnit tekutiny a naplnit si žaludky na námi dobře známém místě. Zde potkáváme další Votroky, kteří vyrazili dřívějším vlakovým spojem nebo po vlastní ose. Asi hodinu před zápasem vyrážíme ke stadionu, ti pohodlnější objednávají taxíky. V sektoru se nás nakonec schází dle prodaných lístků na pokladně 69, což není ani málo, ale ani hodně. Plot ověšujeme vlajkami. Speakera tentokrát nemáme, což o to, megafon by byl, ale zapomněli jsme doma baterky. To se může stát snad jenom nám. :-) Naštěstí máme alespoň buben s fungl novou blánou, a tak je čím udržovat alespoň rytmus. První poločas je z naší strany slabší, vzhledem ke složení fanatiků v sektoru se čekalo více. Ve druhé půli dostáváme rychle branku a paradoxně jakoby nás to nakoplo a začíná to pravé fandění, jak to máme rádi. Odměnou nám jsou dvě branky v síti Hanáků. Po té vyrovnávací, kterou vsítil Vlčák, odpalujeme několik kusů pyrotechniky a ženeme naše za vítězství. To nakonec nepřichází, ale přesto hráčům po zápase děkujeme za výkon! Po opuštění sektoru se hromadně přesouváme na vlak a míříme do svých domovů.

Na Andrův stadion si našlo cestu 3167 diváků. Domácích bylo v kotli asi jako nás, možná méně. Párkrát jsme je zaslechli zafandit, ale jinak jsme o nich prakticky nevěděli. Ono když na sebe tábory nevidí a jsou oba na jedné tribuně, tak je to docela na hovno. :-)

Fotogalerie

(autor fotek: Luboš Lorinc – fchk.cz)

Závěr

V příštím kole nás čeká v Mladé Boleslavi střetnutí s Karvinou, zápas je na programu v neděli 28.11. od 15 hodin.