15. kolo: MFK Chrudim – FC Hradec Králové 2:3 (0:0)

V zajetém “anglickém” týdnu zajížděli hradečtí fotbalisté na půdu rivala z nedaleké Chrudimi. Utkání sneslo velmi vysoké měřítko, ale branky padaly až ve druhém poločase. Domácí si vytvořili dvoubrankový náskok, ale Votrokům se podařilo v závěru během osmi minut třemi brankami otočit zápas a odváží si domů všechny tři veledůležité body.

Zápas, fandění a vše okolo

Do Chrudimi se fanoušci Hradce Králové vydali všemi možnými prostředky, nakonec se za plotem schází asi 35 fans černobílých barev. Fanoušci o sobě dávají hned vědět, aby hráči věděli, že se můžou na podporu fans spolehnout. Vůbec v takovém zápase jako byl ten s Chrudimí byla podpora důležitá.
V první půli se nějaké šance zrodily, ale žádná neskončila brankou. Ve druhé půli se domácí prosazují z penalty po faulu Vlčáka v pokutovém území. Votroci tlačili, ale byla to paradoxně Chrudim, která opět vsítila branku a odskočila tak na dvoubrankový rozdíl.
V závěru se Votroci nadechli k velkému náporu a nakonec se jim podařilo v 80. minutě snížit krásnou střelo Pavla Dvořáka. Za pár minut se po rohovém kopu prosadil hlavou Michal Leibl. Hřebíček do rakve zasadil chrudimským jejich odchovanec Dan Vašulín, který se prosadil v 88. minutě a uzavřel tak smrtící osmiminutovku Votroků.
Nejednalo se ani tak o Csáplarovu past, ale mnozí z nás si jistě vybaví zápas České republiky s Nizozemskem na ME 2004 v Portugalsku, kdy se našim fotbalistům podařil stejný kousek.
Výhra Votroků je velmi cenná, po zápase probíhá zasloužená děkovačka s fanoušky, nechybí ani oslavná pyrotechnika a “Hradecký útok”. Hoši děkujeme a těšíme se na další zápas, který je na programu už tuto sobotu v Ústí nad Labem.

Fotogalerie

(autoři fotek: Michal Petrák – fchk.cz, fanoušci)