13. kolo: FK Mladá Boleslav – FC Hradec Králové 3:2 (2:1)

Na samém konci října se v Lokotrans aréně odehrává 13. kolo FNL a my u toho samozřejmě nemůžeme chybět. Ačkoliv hrajeme venku, je to pro nás technicky domácí zápas. Po předcházejících výkonech jsme pozitivně naladěni, a tak od našich borců očekáváme další přísun bodů do tabulky. Nicméně všichni jsou si vědomi, že Boleslav nepatří k jednoduchým soupeřům (i když – kdo je).

Zápas

Co se týče samotné hry, zde jsme svědky fotbalu nahoru dolů. Oba mančafty jsou poměrně vyrovnané, asi by ale šlo konstatovat, že Bolka byla na míči o něco silnější. Úvodní branku utkání nám nadělili domácí – v 29. minutě se trefil záložník Dancák. Situaci šlo z našeho sektoru vzhledem ke kompletnímu oslnění zapadajícím sluncem těžko popsat. Votroci tak museli šlápnout na plyn a hnát se za vyrovnáním. Což se v 41. minutě k našemu naprostému nadšení podařilo! Po nádherném přímáku proměnil Rada. Věřili jsme, že si naši půjdou v poločase odpočinout alespoň za nerozhodného stavu, toto přání se nám však nevyplnilo. V 45. minutě posílá domácí do vedení čtyřiadvacetiletý útočník Ewerton (asistoval i u prvního gólu).

Druhý poločas je tak opět ve znamení manka pro Hradec. V šatně si to chlapi patrně dobře přichystali, protože již v 51. minutě srovnává náš štírek Vlkanova. Paráda. Je však jasné, že to bude ještě boj. Vidina plných bodů tu stále a oba týmy se pro sebe snaží urvat maximum. K smůle hradeckých to je nakonec právě Bolka, která se v 78. minutě opět ujímá vedení. Navyšuje Douděra (s asistencí střelce první boleslavské branky, Dancáka). Na tento vývoj již Votroci reagovat nedokážou. Po tříminutovém nastavení tak prohráváme v poměru 3:2. I přes porážku však našim borcům děkujeme a tleskáme. Makali, snažili se ze hry vytěžit, co mohli. Alespoň ten bod by tomu totiž slušel.

Sestava Votroků: Fendrich – Čech, Král, Leibl (83. Urma) – Harazim, Kateřiňák (33. Soukeník), Rada, Novotný (83. Prekop) – Dvořák (46. Kubala), Vašulín, Vlkanova

Fandění a vše okolo

Tentokrát klub ani fans oficiálně nepořádají společnou cestu, příznivci se tedy vypravují každý po svém – vlak, auta, podle vlastního vkusu. Nakonec se nás v sektoru schází zhruba k padesáti kusům. Očekávali jsme po pravdě větší účast, ale i tak to jde. V řadách výjezdníků však tentokrát chybí kovaný spíkr, tak se z toho stává víceméně lidová záležitost. Buben máme, ozývá se však jen sporadicky, stejně tak chorály jsou nárazové. Vše s kadencí podle aktuálního vývoje na hřišti.

Abychom ještě zhodnotili fans Boleslavi – sešli se v kotli v podobném počtu jako my, slyšet byli výrazněji. Ale také žádná sláva. Několikrát jsme se společně vyjádřili směrem k Bohemce. Párkrát vzduchem prolétlo i Hradec-Bolka. Zápasu se podle místního hlasatele zúčastnilo 2 562 diváků, náš odhad je tak na polovině.

Z naší strany vyvěšena pouze jediná vlajka – Ultras Valdice.

Foto při děkovačce

Závěr

Příští utkání máme „doma“ s Baníkem, který nám bude zcela jistě chtít oplatit svou ztrátu v poháru.