10. kolo: FC Hradec Králové – FK Jablonec 2:2 (1:1)

Fotbalisté FC Hradec Králové v 10. kole hostili severočeský Jablonec. Utkání skončilo remízou 2:2, když v 99. minutě vyrovnal exhradecký Tomáš Malinský.

Zápas

Hradec začal zápas velmi aktivně. Měl také pár zajímavých příležitostí, ale ty zůstaly nevyužity a přišel trest. Pleštil se protáhl do vápna, kde nahrál Kratochvílovi a ten prostřelil Vízka – 0:1. Vedení Jablonce netrvalo dlouho. Ze střelce Vašulína se stal nahrávač. Jeho nabídku usměrnil za záda šikovnou tečí Pavel Dvořák – 1:1. Po těchto dvou gólech se hra uklidnila. Jablonečtí měli více míč na kopačkách, ale k zakončení se nedostávali. K zakončení se dostával Hradec. Velkou příležitost měl v 37. minutě Vlkanova, exhradecký Hanuš v brance hostů byl proti a jeho šanci vyrazil na roh. První poločas skončil smírně 1:1.

Druhý poločas začal šancí jabloneckého Pleštila, ten při zakončení po rohovém kopu minul Vízkovu branku. V 62. minutě Hradec zahrával standardní situaci. Pro balón si vyskočil Hanuš, ten se v tu chvíli srazil i se svým spoluhráčem a vypadnutý míč dorazil do sítě Honza Král. Pro Hanuše utkání skončilo, jelikož se při pádu zranil. Situaci zkoumal i VAR, jestli nedošlo k neregulérnímu dosažení branky, nedošlo – 2:1. Od tohoto momentu se začaly dít věci. Dalším momentem zápasu se stalo vyloučení hradeckého Urmy. Ten zastavil nedovoleně jabloneckého plejera, uviděl druhou žlutou a šel do kabin. Hradec bojoval statečně. V 83. minutě vyběhl Vízek proti míči, srazil se s jabloneckým Ali – Abubakarem a po tomto střetu uklízel míč do prázdné branky Nešpor. Branka mu ale nebyla uznána, předcházel tomu faul Ali-Abubakara na našeho Vízka. Před 90. minutou Donáta trefil míč do loktu. Rozhodčí ukázal na penaltový puntík. Sudí nakonec dostal info od VARu k přezkoumání situace. Na základě shlédnutí penaltu odvolal. Už se zdálo, že Hradec urve všechny tři body. Exhradecký Malinský byl proti. Rozhodčí nastavil 7 minut a po vypršení času se k míči dostal exhradecký plejer a Vízkovi nedal šanci – 2:2. Vzápětí byl konec zápasu.

Sestava Votroků: Vízek – Donát, Král, Urma – Mejdr, Rada (73. Kateřiňák), Soukeník, Novotný – Dvořák (90+1. Harazim), Vašulín (73. Kubala), Vlkanova (90+6. Prekop)

Fandění, návštěvnost a vše okolo

Na zápas Hradce s Jabloncem si našlo cestu 854 diváků, kteří sledovali zajímavý zápas se smutným koncem pro Votroky. V hradeckém sektoru se schází asi třicítka fandících. Hostů z Jablonce přijelo asi 60.

Foto sektoru Votroků

Závěr

V dalším kole zajíždí Votroci do Zlína. Zápas se odehraje v neděli 17.10. od 16 hodin.