3. kolo: FC Hradec Králové – MFK Chrudim 1:0 (1:0)

Ve třetím kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY bylo k vidění východočeské derby. Domácí FC Hradec Králové vyzval MFK Chrudim. Hradec potvrdil roli favorita a připsal si třetí výhru v lize.

Zápas

Votroci nastoupili do zápasu v retro dresech, kterými jsme si připomněli 60 let od mistrovského titulu. Z kraje utkání mohl rozvlnit síť chrudimské branky Pavel Dvořák, ale jeho hlavičku Mrázek vychytal. Poté těsně před Dvořákem Mrázek lapil centrovaný míč. Ve 27. minutě měl chrudimský Mužík velkou šanci, ale brankář Hradce Vízek byl pozorný. Ve 34. minutě vstřelil Hradec první gól. Ale gól Honzy Závišky nebyl uznán, neboť předtím Jukl zahrál rukou. Honzu Závišku to dlouho nemuselo mrzet. O dvě minuty později rozjásal hradecké fanoušky podruhé. Tentokrát už to byl regulérní gól. Před brankářem Mrázkem se nejlépe zorientoval Záviška a prostřelil gólmana – 1:0. Ještě před přestávkou mohli Votroci navýšit vedení. Přízemní přihrávku od Vlkanovy nedokázali zasunout Záviška a ani Mejdr.
Hradec měl po přestávce slibné šance, o které se staral hlavně Záviška, který odehrál výborné utkání. V 79. minutě mohlo být ale vyrovnáno. Mužík se dostal k brankáři Vízkovi, ale trefil jen boční síť. V závěru zápasu mohli Votroci přidat pojistku. Nejprve chrudimský Hašek vykopával míč z brankové čáry, poté Prekop vyslal do šance Pavla Dvořáka, ale ten míč napálil pouze do břevna. V nastaveném čase si mohli hosté vstřelit vlastní gól, ale Mrázek svého spoluhráče vychytal. Poslední slovo v utkání měl hostující Látal, ale jeho hlavička mířila nad branku Vízka.

Sestava Votroků: Vízek – Mejdr, Čech, Král, Leibl – Jukl, Rada – Záviška (77. Prekop), Vlkanova (59. Soukeník), Novotný – Dvořák (90+3. Donát)

Fandění, ultras a vše okolo

O utkání byl slušný zájem, celkem dorazilo 1 146 diváků, což není úplně špatné číslo, vzhledem k tomu, že hrajeme na nejhorším stadionu ve střední Evropě. První půli útočíme směrem k bývalé tabuli, takže z fotbalu moc nemáme a opravdu těžce se dostáváme do zápasu. Druhý poločas útočí naši borci na “montovačku”, kde sídlíme, což je pro nás jasný signál hnát kluky za vítězstvím. Utkání nakonec vyhráváme 1:0, jen je škoda, že fanoušci nevydrží 5-10 minut po zápase, aby si společně z hráči užili děkovačku.
Hosté z Chrudimi fandili v sektoru hostí, který byl otevřen, což je samozřejmě rozumné a jsme rádi, že jsme na tribuně měli soupeře, protože letos jich až na výjimky moc nebude. Dorazili možná dvě desítky, fandili za pomocí hlasivek a vše doplňoval buben.

Fotogalerie

(Autor fotek: Lubko – fchk.cz)

Závěr

Hradec vyhrál potřetí za sebou a má v tabulce po třech kolech 9 bodů, stejně jako pražská Viktoria Žižkov. Právě Viktoria Žižkov bude dalším soupeřem Votroků. Šlágr 4. kola se odehraje v sobotu 19. září od 16:30 na pražském Proseku.