29. kolo: MFK Vítkovice – FC Hradec Králové 1:4 (0:3)

Poslední venkovní zápas sezóny přivedl hradecké Votroky na hřiště již sestupujících Vítkovic. Votroci měli před tímto utkáním jen teoretickou šanci na baráž. Nakonec i přes výhru 4:1 ztratili šanci na postup do baráže, jelikož si Dukla poradila doma s Varnsdorfem.

Zápas

Votroci do utkání vstupovali bez svého nejlepšího hráče Adama Vlkanovi. I přesto jeho absence nebyla na hřišti vůbec znát. Od úvodních minut byl Hradec jednoznačně lepším mužstvem na hřišti, i když nutno přiznat, že výkon domácích byl pod úroveň druhé a možná i třetí ligy. Poločasové vedení 3:0 po brankách Kuby Šípka, Honzy Krále a Jirky Kateřiňáka bylo tedy více než zasloužené. I proto byl druhý poločas z naší strany odehrán v klidném tempu a i díky tomu se dokázali prosadit domácí. Gólovou tečku za utkáním dal střídající Filip Firbacher a díky tomu si Votroci odvezli výhru 4:1.

Sestava Hradce: Vízek – Donát, Jukl, Kateřiňák (64. Samko), Král – Martinec (C), Prekop (60. Firbacher) – D. Procházka, J. Rada, Šípek (77. Soukeník) – Urma (77. F. Čech)

Fandění a vše okolo

Do Ostravy se vlakem ráno vydávám sám. Při tří a půl hodinové cestě se dostávám do deštěm zkrápěné Ostravy. Jelikož je skoro tři a půl hodiny do zápasu,tak jdu doplnit tekutiny do jedné hospody, kde krom zástav Baníku jsou i zástavy Partizanu Bělehrad. Následně se přemisťuji ke stadiónu. Cena za lístek 60 Kč více než uspokojující. Na stadión si našlo cestu 220 diváků. Domácí se prezentují cca sedmihlavým kotlem s bubnem. Sympaticky se prezentují i přes nepříznivý vývoj celý zápas. Na druhé straně tribuny se mezitím snažím i já celý zápas nahlas povzbuzovat a snažit se přehlušit domácí. A podle slov Michala Petráka i hráčů se to párkrát i podařilo. Na stadiónu se krom mě nachází i další fanoušek Hradce, ovšem ten se do fandění nezapojuje což je celkem škoda. Odměnou za celozápasové fandění je pak pozápasová děkovačka celého týmu a následně cesta s A týmem v klubovém autobuse. Tímto bych chtěl poděkovat Kubovi Martincovi, Filipu Firbacherovi a trenéru Frťalovi, kteří mi tu cestu zařídili.

Závěr

Poslední výjezd byl, co se týče výsledku na hřišti celkem úspěšný. Co se týče výjezdového čísla si myslím, že není třeba komentovat. Jediné plus snad vidím v tom, že nebyla připsána výjezdová nula.