Velký rozhovor s Pavlem Dvořákem, Tomášem Holešem a Václavem Pilařem!

Už dlouho zde na našich webových stránkách nebyl publikován žádný rozhovor, a tak nyní přinášíme rozhovor hned se třemi respondenty, kterými jsou bývalí “Votroci” Pavel Dvořák s Vaškem Pilařem, kteří momentálně působí v Olomouci a Tomáš Holeš, který kope za Jablonec. Všechny tři kluky jsme oslovili, zda by byli ochotni odpovědět na pár našich otázek. Kluci reagovali kladně, což nás potěšilo a velký rozhovor tak mohl vzniknout. 

Sleduješ zápasy Hradce? Chodíš na ně?

PD: Jelikož teď žijeme s rodinou v Olomouci a do Hradce už se moc nedostanu, tak sleduji pouze výsledky.

TH: Zápasy Hradce sleduji. Z každého zápasu si zjišťuji výsledky a pak se koukám na sestřihy.

VP: Zápasy Hradce sleduji, většinou na internetu se koukám, jak dopadly a samozřejmě klukům přeji, aby postoupili do ligy, tak kam Hradec, takové velké město patří a doufám, že v tom dohlednu bude i ten nový stadion, který by přilákal určitě více lidí a všechno by se od toho odvíjelo k lepšímu.
Na zápasy nechodím, vzhledem k tomu, že mám každý den trénink a nebo když mám den volna, tak ho věnuji své rodině.

Jsi v kontaktu s bývalými spoluhráči? S kým?

PD: Za dobu, kterou v FCHK nejsem, se kádr skoro celý změnil. Zbylo asi 5 kluků, se kterými jsem ještě hrál a jediný, s kým si občas něco napíšeme, je legenda Jirka Janoušek.

TH: V kontaktu jsem s pár spoluhráči, kteří hráli ještě se mnou, nejvíc jsem však v kontaktu s Radimem Ottmarem. Bydlíme naproti sobě, tak se navštěvujeme docela často.

VP: S některými jsem v kontaktu, také s lidmi v klubu a hlavně s Pavlem Krmašem, se kterým se znám ze společného působení ve Freiburgu. Když někoho v Hradci potkám, tak si s ním rád popovídám, protože mám na Hradec krásné vzpomínky a vždycky mít budu, protože se v Hradci cítím jako doma.

Jak často jezdíš do Hradce?

PD: Teď minimálně, zhruba 2x až 3x do roka, žijeme v Olomouci a není moc volného času… Ale až skončím s fotbalem, tak se plánujeme v Hradci usadit. Je to krásné město, kde máme spoustu kamarádů a nikdy mě nenapadlo, že bych po fotbale žil jinde.

TH: Do Hradce jezdím hodně často, protože tady ještě pořád bydlím.

VP: Do Hradce jezdím často, je to můj domov. Sice jsem se narodil v Převýšově, kde mám jedno zázemí, ale určitě mě to táhne do Hradce, kde bych chtěl jednou bydlet a působit tam.

Má Hradec na postup do ligy?

PD: Těžko mohu soudit, když jsem je pořádně hrát neviděl, na 1. místo ztrácejí 7 bodů, což je celkem dost. Každopádně jsem přesvědčený, že minimálně do baráže se dostanou a pak už bude záležet na momentální formě. Konfrontace s ligovým mužstvem bude určitě zajímavá. Sám jsem zvědavý, jak to dopadne. Ale podle mě by měl mít klub nejprve vyhovující stadion a až pak chtít hrát pravidelně ligu.

TH: Myslím si, že Hradec na postup určitě má. Do baráže se dostane na 100% a tam se pak rozhodne. Bude to zajímavé sledovat.

VP: Tak určitě má. Já jsem viděl nějaký zápas a z vyprávění vím, že by určitě na postup měli. Samozřejmě jim to přeji, protože když se bude hrát liga, tak to půjde vše lépe, bude se snadněji vše shánět a doufám, že se dá zelená k tomu, abychom věděli termín, kdy se začne stavět nový stadion.

Kdy jsi byl naposledy na zápase Votroků? Nebo přímo na stadionu?

PD: To už je dávno. Před 2 lety na utkání s Libercem. Hrál jsem tehdy v Jihlavě a s FCHK jsme bojovali o sestup, který nakonec padnul na Hradec.

TH: Naposledy jsem byl na zápase, když kluci hráli proti Sokolovu teď na jaře.

VP: Byl jsem se tam podívat nedávno, protože jsem ještě neviděl, jak se zbourala západní tribuna. Na zápase jsem tuto sezónu ještě nebyl, protože teď hraji v Olomouci a je to přeci jenom dvě hodiny cesty a já trávím čas tady. Občas se nám to kryje a když ne, tak trávím čas přímo v Olomouci.

Sleduješ dění kolem výstavby Malšáku? Co na to říkáš?

PD: Samozřejmě sleduji celkem dost. Je to smutný příběh… Kdyby nebyly minulý rok volby, už se asi staví. Současnému projektu už jsem opravdu věřil, bohužel nové vedení města vše zbrzdilo a už nevěřím, že se začne stavět. Lituju kluky, že musí hrát na takovém stadionu…

TH: Občas něco zaslechnu v rádiu nebo na internetu, ale už mě to moc nebaví sledovat a už se v tom i ztrácím. Každopádně doufám, že to jednou dopadne.

VP: Sleduji, mám také nějaké zprávy. Přeji Hradci, aby se stadion postavil, protože to je ten hlavní klíč, od kterého by se vše odvíjelo. Hradec by určitě zůstal v první lize a nepadal by po roce do druhé ligy. Fanouškovská základna je skvělá a je to stotisícové město + nějaké okresy a věřím, že by se na ten fotbal chodilo. I talenti tam jsou dobrý a věřím, že by se určitě i další vychovali a chtěl bych být u toho až bych se jednou vracel do Hradce.

Někteří bývalí hráči říkají, že kdyby měl Hradec lepší stadion, mohl by mít o nějakých deset dvanáct bodů za sezónu víc. Souhlasíš?

PD: Těžko to vyjádřit počtem bodů, každopádně každému hráči se hraje lépe, když má v zádech domácí fanoušky, kteří vytvoří pěknou atmosféru. Nový stadion by určitě přitáhl spoustu lidí, kteří by chodili pravidelně a mužstvo podporovali.

TH: Určitě. Myslím si, že kdyby byl stadion, chodilo by na fotbal hodně lidí a podpora diváků je hodně důležitá. Mně osobně to žene hodně kupředu. Udělalo by se daleko víc bodů v domácím prostředí.

VP: Věřím. Já jsem zažil, když jsme s trenérem Kotalem postoupili z druhé do první ligy a hned to 1. kolo, když přišlo na Spartu 15 tisíc, tak jsme tam nechali srdce,duši, všechno a porazili jsme Spartu, která v té době…nebo každý si říkal, že to dopadne 0:3 a dokázali jsme hodně, skončili jsme tu sezónu osmý, to bylo po postupu, kdy byla taková ta euforie a to jsme ještě hráli na Malšáku. Věřím, že na novém stadionu by Hradec získal bodů určitě více.

Potřebuje podle tebe Hradec nový stadion?

PD: Jednoznačně, to je bez debat. Stoupl by, jak kredit klubu, tak města. Pro klub s takovou tradicí je nedůstojné, že pořád hraje tam, kde hraje.

TH: Jednoznačně. Pokud chce být Hradec stabilně v lize potřebuje nový stadion. Hradec je krásné město, jediné co chybí je fotbalový stadion.

VP: Pořád se o tom bavíme, potřebuje. Myslím si, že v Hradci nenajdete člověka, který by tvrdil, že nepotřebuje, protože každý, kdo je v Hradci patriotem, tak si myslím, že si to přeje. Kdyby byl ten nový stadion, tak se mnohé změní, lidi začnou chodit na Hradec a může se dokázat to, co se třeba povedlo Plzni.

Chtěl by jsi něco na závěr vzkázat hradeckým fanouškům?

PD: Aby nadále podporovali celý klub, hlavně hráče jak na domácích, tak i venkovních zápasech a nepřestávali fandit i když se nedaří… takových fanoušků totiž u nás moc není.

TH: Fanouškům vzkazuji ať dál chodí na fotbal ať podporují fotbal v Hradci a věřím, že se dočkají nového stadionu a bude se na fotbal chodit daleko veseleji. Hradečtí fanoušci by si to zasloužili.

VP: Já hradecké fanoušky úplně miluju. Začínal jsem tam s fotbalem a vážím si toho. Vím, že oni mi pomohli dostat se tam, kde jsem prožil kariéru a prožívám a ještě budu. Doufám, že se tam vrátím a budeme se mít pořád rádi.
Chci, aby všichni hradečtí fanoušci dále podporovali, pořád aby chodili.  Přeji jim stadion a všechno bude super, takže ať postoupí do ligy, vychovávají se nový hráči. Já jsem v Hradci doma.