Shrnutí jarní části po FANS stránce

Opět tu pro vás máme shrnutí půl sezóny, tedy té která je již pár týdnů za námi, jarní. Ve shrnutí je sepsána domácí návštěvnost, aktivity domácích vlajkonošů, venkovní výjezdy a počty výjezdníků, ke všemu jsou navíc opět přiloženy ty nejzajímavější snímky z celé jarní části. Více už v samotném článku.

Návštěvnost

Naši fotbalisté na jaře odehráli doma celkem osm zápasů. V součtu všech domácích návštěv přišlo “Votroky” podpořit celkem 7 577 příznivců hradecké kopané. Oproti podzimu je návštěvnost nižší zhruba o 150 fanoušků a navíc bylo na podzim o jeden zápas méně. Na druhou stranu bylo na podzim východočeské derby s Pardubicemi, a tak by se dalo říct, že ať už podzimní, tak i jarní část jsou co se týče návštěvnosti velmi vyrovnané. Rozhodně nemá cenu se opakovat, situace je stejná jako na podzim, komfort pro fanoušky stále není takový, který by si zasloužili a vše změní až postavení nového stadionu.
V průměru zavítalo na náš skanzen 959 diváků. Dostali jsme se s průměrem pod tisíc diváků, co si budeme nalhávat, není to dobré, ale stále trvá stav, že přečkáváme těžké časy a musíme to vydržet.
Nejvyšší domácí návštěva byla ohlášena na zápase s Prostějovem, kdy dorazilo 1190 diváků a “Votroci” v něm zvítězili vysoko 3:0. Zápas se Sokolovem byl podobný, dorazilo pouze o jednoho fanouška méně.
Naopak nejméně diváků se přišlo podívat na zápas s Ústím, ve kterém proti sobě nastoupili v brance Patrik Vízek a v té druhé exhradečák Jirka Lindr. Po utkání byl nakonec šťastnější Víza, když jeho tým vyhrál 2:0 a utkání přihlíželo 649 diváků.

Domácí zápasy

Jarními zápasy jsme se snažili navázat, co se týče našeho fandění a aktivity na ty z podzimu. Podpora hráčů byla až na výjimky na všech utkáních našich Votroků. Počty se od podzimu moc nelišily, většinou se nás scházelo kolem 20-30 fans. Na zápas s Jihlavou a Budějovicemi nás bylo o trochu více.
Malované plachty jsme na jaře doma neměli žádné, nebyla pořádná příležitost něco vymyslet, není ani chuť něco dělat, není pro koho, když to stejně nikdo neuvidí, protože má stadion stále pouze jednu tribunu. Měli jsme pouze dva nápisy, které bychom ovšem nejradši nedělali, jednalo se o dvě smrtelné nehody. Odpočívejte v pokoji, tam nahoře!

Návštěvy pod Lízátky

  • Sokolov – 1 189
  • Prostějov – 1 190
  • Varnsdorf – 1 116
  • Jihlava – 986
  • Chrudim – 925
  • České Budějovice – 915
  • Ústí nad Labem – 649
  • Táborsko – 707

Venkovní zápasy

Tentokrát jsme s venkovními počty celkem spokojeni. Opět jsme nikde nezaznamenali výjezdovou nulu, což je vzhledem k přehazování termínů na časy 10:15 do televize a především na všední dny, úspěch. Nejvíce nás vycestovalo na derby do Pardubic, celkem 127 votroků, špatný nebyl ani středeční počet na Viktorku Žižkov, kam vycestovalo 54 fans. Nejméně nás bylo v Třinci, zápas se hrál ve čtvrtek, jednalo se o daleký výjezd a přesto vyjelo 9 fanoušků černobílých barev.
V průměru vyrazilo na venkovní zápasy 40 votroků/zápas a oproti podzimu jsme se polepšili o osm fanoušků. Venku se opět stejně jako na podzim fandilo lépe než doma, což se asi stanem pravidlem, dokud v Hradci Králové nevyroste nový stadion.
Po choreo-stránce jsme se prezentovali pouze při východočeském derby v Pardubicích, ale za to hned třikrát. V tomto zápase nechyběla ani pyrotechnika.

Výjezdové počty

  • Vítkovice – 29
  • Vlašim – 11
  • Žižkov – 54 (středa)
  • Třinec – 9 (čtvrtek)
  • Brno – 13 (středa)
  • Pardubice – 127

(pozn.: výjezdové počty zjišťujeme vždy na pokladně v sektoru hostí)

Nezapomeňte se podívat na video od Bajkeho zachycující jarní část sezóny – video ZDE