Letní příprava hradeckých fotbalistů!

Hradečtí fotbalisté v letní přípravě před druholigovou sezonou 2019/2020 odehráli 6 přípravných zápasů. Votroci si v přípravě přispali tři výhry, jednu remízu a dvě prohry. Během zápasů také absolvovali soustředění v Písku.

První utkání odehráli Hradečtí v Chlumci nad Cidlinou, kde se utkali s prvoligovým FK Jablonec (0:1). Poté následoval taktéž souboj s prvoligovým týmem, týmem byla Sigma Olomouc (0:1). V předposlední den se utkali s konkurentem z druhé ligy. V Poděbradech remizoval Hradec s Varnsdorfem 2:2 (Firbacher, Šípek). V červenci se Votroci utkali se slovenským Trenčínem, který porazili 1:0 díky brance Firbachera, následoval pak zápas se sparťanským béčkem. Spartu “B” trénuje Václav Kotal, který v černobílém klubu zanechal velmi příjemnou stopu. Hradec porazil Spartu v Opatovicích 3:2 (Vlkanova, Zorvan, Zbrožek). Po sérii zápasů Votroci odcestovali do Písku na soustředění. Na závěr soustředění se utkali s místním Pískem. Písek porazili 2:0 (Prekop, Vlkanova).

Nejlepšími střelci východočeského týmu v přípravných zápasech byli Adam Vlkanova a Filip Firbacher. Oba borci vsítili po 2 gólech. Jednu trefu si do kolonky gólů připsali Šípek, Zorvan, Zbrožek a Prekop.

K předsezónním období patří i odchody a příchody hráčů. V dresu Hradce Králové už neuvidíme Hynka, Kropáčka, Janouška, Wesleyho Da Silvu a nejspíše i Fiňka, který se uchází na hostování ve Varnsdorfu. Do východočeského klubu naopak přišli Prekop, Zbrožek a vrátil se i František Čech.
Následující zápas už bude soutěžní. O víkendu začíná druhá liga. První mač odehrajeme v Sokolově.