8. kolo: FK Viktoria Žižkov – FC Hradec Králové 1:2 (0:2)

V osmém kole FNL jsme měli v herním plánu návštěvu Prahy, konkrétně nás čekala žižkovská Viktorka. Nedělení dopoledne slibovalo pěkné počasí a i od zápasu jsme očekávali dost – přeci jen se jednalo o souboj týmů s podobným bodovým kontem a tedy i o případný posun či pokles na vršku ligové tabulky.

Zápas

Prvních pět minut poločasu se nám dostalo ochutnávky hradeckého fotbalového umu, u kterého kdyby zůstalo, tak bychom se nezlobili. Nicméně po velmi hezkém úvodu nás Viktorka zamkla a celou půlhodinu jsme museli pořádně bránit. Nicméně útočný výpad ke konci první části průběh zápasu pocuchal – do sítě se podařilo zakončit Robertu Juklovi a o několik minut později i Dominiku Soukeníkovi. Pro oba borce to znamená po první letošní brance. Chvalme tyto záložníky, jen tak dál! Tím se dostala ofenziva Žižkovských na bod mrazu, do odchodu do šaten se již nic nezměnilo.

Druhý poločas byl ve znamení hry nahoru dolu, Viktorka se rozhodně nevzdávala. Svou snahu Pražáci korunovali snížením v šedesáte minutě, kdy domácím oživil naděje Čapek (útočník, letošní třetí gól za Žižkov). Od té doby se Votroci opět ocitli v defenzívě, zápas kořenil i sám rozhodčí, jenž nám pískl, co šlo (od momentu inkasovaného gólu jsme dostali pět žlutek a přetrpěli kupu standartek). No, nervy to byly nemalé. Naštěstí výsledek černobílí uhájili a udělali nám tak radost důležitým tříbodovým ziskem.

V osmém kole tedy Hradec zakotvuje na třetím fleku se ztrátou jednoho bodu na Jihlavu a s pětibodovým mankem na první Pardubice. V dalším zápase doma hostíme aktuálně dvanáctý Vyšehrad.

Viktoria Žižkov – Hradec Králové 1:2 (0:2)

Branky Hradce: Jukl (36. min), Soukeník (40. min)

Sestava Hradce: Ottmar – Kopečný, Kvída, Martinec, Urma – Soukeník, Zbrožek, Jukl – Frýdek (85. Leibl), Vlkanova (80. Šípek), Prekop (65. Firbacher)

Pohled na tribuny

Utkání do ochozů přitáhlo osmnáct set lidí, Votroci k tomuto množství přispěli 85 fanoušky. Kulisa tedy byla z naší strany kvalitní, rozhodně alespoň během prvního poločasu. Druhá půle byla o poznání vlažnější – určitá část výjezdníků se zřejmě šetřila na pozápasový přesun do Kladna, kde se od čtyř hodin konalo hokejové střetnutí mezi hradeckými hokejkami a oddílem Jaromíra Jágra. Nezanedbatelný zbytek těch, kteří nepřijeli z HK a ani se nechystali do Kladna, však jen seděl a koukal, což považujeme za velkou škodu. Za účast v kotli jim děkujeme, ale mlčet mohou i na hlavní tribuně. Aktivních byla po celý zápas tak zhruba třetina celkového počtu.

Počet výjezdníků: 85
Vlajky: Ultras Hradec, Kuks Werewolves, Scream Boy Choceň Ultras Valdice, Smiřice, UBHK

Fotogalerie:

(Autor fotek: Michal Petrák – fchk.cz)