7. kolo: FC Hradec Králové – FC Vysočina Jihlava 4:2 (1:1)

V předposlední letní den jsme se v sedmém kole FNL pod malšovickými lízátky utkali se soupeřem z čela tabulky – s jihlavskými ježky. Den byl vskutku parný a horko bylo i na hřišti. Jihlava má kvalitní kádr a postupové myšlenky, my naopak musíme nahrazovat ušlé body ze začátku sezóny. Očekáván tedy byl – ostatně jak jinak – tuhý boj.

Zápas

Přestože Votroci od první minuty makali, Jihlava jim rozhodně dávala zabrat. V první půli byla rozhodně o třídu lepší než Hradec, snad někde kolem prostředku poločasu se to trochu srovnalo. Každopádně gól, který jsme poměrně lacině inkasovali již v sedmé minutě (Klobása, jeho sedmý úspěch v této sezóně) nevěstil nic dobrého. Naštěstí hned o stejně tolik minut později nám rozhodčí odpískal penaltu, takže jsme zatnuli pěsti a doufali v brzké vyrovnání. Samozřejmě to byly nervy, jelikož poslední dobou nejsou penalty zrovna tím, co bychom zvládali levou zadní. Kopu se ujal Vlkanova a ránou doprostřed brány skóroval. Byla to úleva pro celý stadion. Do konce poločasu se již gólový stav neměnil.

Druhých pětačtyřicet minut bylo až neuvěřitelně překvapivých. Tempo obou týmů se zdvojnásobilo a hrálo se nahoru dolu. Míč byl sice opět převážně na nohou Jihlavských, nicméně v 66. Minutě se Votrokům podařilo vstřelit obratovou branku, o niž se postaral Prekop. Tento útočník má tedy letos na kontě již tři zářezy. A co víc, v 82. stav navýšil střelec penalty Vlkanova. Co dodat, montovačka se otřásala a i na tribunách (tribuně) bylo veselo. I přes obrovský tlak hostů by naše vedení o dvě branky nikdo nečekal. Tímto však zápas ještě nekončil. Jihlava to nevzdala a hned po dvou minutách odpověděla – na 3:2 korigoval Koubek (jeho první gól v jihlavském dresu). Co se tedy opět stalo těsnou záležitostí, to bylo zvráceno v 88. minutě – tentokrát úřadoval znovu Vlkanova, jsme svědky hattricku! V hledišti nastává totální chaos. Pro Adama to znamená letošní šestý gól! Do konce utkání se již s výsledkem nehýbalo, no nebylo to snad již ani nutné. Hra byla vyčerpávající pro všechny.

Hradec Králové – Jihlava 4:2 (1:1)

Branky Hradce: 3x Vlkanova (první z pen.), Prekop

Sestava Hradce: Ottmar – Urma, Martinec, Kvída, Kopečný – Zbrožek (def.zál.) – Frýdek (57. Ďurděvič), Černý (57. Soukeník), Vlkanova, Šípek (73. Firbacher) – Prekop

Pohled na tribuny

Montovačka ani zbytek stadionu rozhodně zaplněny nebyly, někdo si však na stadion přeci jen cestu našel. Jelikož to do poloviny zápasu vypadalo, že budeme rádi za remízu s odřenou prdelí, fandění tomu odpovídalo. Nicméně postupem času měnící se průběh hry zapříčinil, že se do toho montovačka opřela a kulisa tak nakonec měla docela přijatelnou úroveň. Probíhal prodej staro/nových vlepek. Podařilo se vybrat přes dvanáct stovek. Ještě před samotnou děkovačkou proběhl pokřik “kdo je v dresu (triku), ten je z Pardubic”, načež fanoušci i všichni hráči odhodili trika a dresy, poté už následovala vítězná děkovačka, při které se skandoval “Hradecký útok” do půl těla.
Do svého sektoru dorazili v menším počtu i hosté, nicméně jejich doping jsme téměř nezaznamenali.

Počet diváků: 888
Vlajky: Votroci 2000, Kuks Werewolves, UH (malá)

Fotogalerie

(autor fotek: Ondřej Littera – fchk.cz)