3. kolo: SK Líšeň – FC Hradec Králové 3:3 (1:2)

Ve třetím kole Fortuna Národní Ligy poslal los hradecké Votroky do Brna, kde se jejich hostitelem stal nováček z Líšně. Líšeň fotbalem doslova žije, což potvrzuje i fakt, že zápas proti Hradci vyprodali v předprodeji už dva dny před zápasem! Votroky tedy nečekalo nic lehkého.

Zápas

Utkání pro Votroky nezačalo špatně a už ve 4. minutě unikl Vlkanova a při obíhání gólmana posunul balón Šípkovi, který otevřel skóre do odkryté branky. Domácí ovšem Votroky zatlačili a v 9. minutě Hladík vyrovnal. Líšeň i nadále tlačila Votroky a vypracovala si dobré šance, které ovšem buď postrádaly lepší zakončení a nebo ztroskotali na Patriku Vízkovi. Do vedení se pak nečekaně opět dostali hradečtí, když se po nenápadné akci dostal ke střele Vlkanova a jeho pokus byl přesný. Kdo však čekal, že to domácí položí se šeredně spletl. Domácí tým byl dál aktivnější a s Votroky si kolikrát dělal na vápně, co chtěl. Přesto do kabin se šlo za stavu 1:2 pro Votroky.

Začátek druhé půle se domácím povedl na jedničku, když pokračovali ve své aktivní hře, která jim ve 48. minutě přinesla vyrovnávací gól. Hradci se zápas vůbec nepovedl a domácí nováček ho jednoznačně přehrával. Přesto všechno šel Hradec v zápase už potřetí do vedení .V 69. minutě se domácí dopustili faulu 25 metrů od své branky. Trestný kop pak nádherně do levého horního rohu nechytatelně zatočil svým premiérovým gólem Christián Frýdek. Vypadalo to, že Votroci by mohli těžit z této nedůslednosti domácích a odvést si všechny body, ovšem v 86. minutě po “ťukesu” ve vápně hostí domácí vyrovnali a v poslední minutě dokonce sahali po třech bodech, jenže Vízek vykouzlil zákrok zápasu a vytáhl střelu mířící do pravého horního růžku nad břevno a tím zachránil Hradci remízu.
Nutno podotknout, že si domácí zasloužili vyhrát, protože výkon Votroků byl hodně slabý bez důrazu a chuti hrát.

Líšeň – Hradec Králové 3:3 (1:2)

Branky: Šípek,Vlkanova,Frýdek

Sestava Hradce: Vízek – Kopečný, Zbrožek, Martinec, Urma – Jukl, Ch. Frýdek (87. Černý), Šípek (74. Procházka), Vlkanova, Djurdević (65. Kvída) – Prekop

Pohled na tribuny

Do Líšně si cestu auty a vlakem našlo 17 fanoušků, kteří se snažili od začátku fandit. Ovšem i vzhledem k průběhu zápasu a nálady se postupně fandění vytrácí a mění se v občasný pokřik Hradec. Domácí žene za body vyprodané hlediště. Kotel čítá cca 30/40 hlav a za podpory megafonu a bubnu tvoří slušnou atmosféru. Nejednou se ke kotli přidává i zbytek stadionu a atmosféra je najednou lepší než na některých stadiónech první ligy. Euforie dělá svoje a Líšeň v těchto týdnech fotbalem opravdu žije.

Počet výjezdníků: 17
Vlajka: Scream Boy Choceň

Fotogalerie

(Autor fotek: Michal Petrák – fchk.cz)

Závěr

Závěrem lze říci něco k děkovačce pro nezasvěcené, kteří do Líšně nevyrazili. Na hřišti hráči nepředvedli dobrý výkon. Po zápase byli však všichni frustrovaní a se vstupem do soutěže rozhodně nejsou spokojení. Miloš Kopečný neměl daleko k slzám. Je vidět, že něco není v pořádku. Doufejme tedy, že příští zápas, který nás čeká už v pátek doma s Varnsdorfem hráči naplno zaberou a dokážeme konečně plně bodovat. Zápas začíná v 18 hodin.