25. kolo: FK Fotbal Třinec – FC Hradec Králové 2:2 (1:1)

Ve 25. kole jsme zavítali už ve čtvrtek na nejvýchodnější výjezd v této sezóně, do Třince. Trenér Frťala udělal změnu v rozestavení a nastoupili jsme se třemi stopery. Sehráli jsme dobré utkání, dali jsme dvě branky ze standartek po brankách Šípka a Martince. Bohužel jsme však také dvě branky inkasovali z kopaček domácích, a tak bereme pouze bod za remízu 2:2.

Na utkání se vydáváme ve čtvrtek autem, jsme domluveni již dlouho dopředu. Cesta utíká až na pár objížděk poměrně rychle a asi po třech a půl hodinách přijíždíme ke stadionu. Zde parkujeme a míříme do sektoru hostí. Lístky zde nemají, a tak musíme na druhou stranu tribuny k pokladně. Kupujeme lístky a zase se vracíme zpět. V sektoru se nás schází sedm a věšíme tři vlajky.
Ve druhé půli se k nám přidávají ještě dva fanoušci, kteří byli první poločas na hlavní tribuně a náš výjezdový počet tedy čítal devět fanoušků.
Na můj vkus jsme fandili zbytečně pobrkaně, na to kolik nás bylo, tak žádná organizace. Přitom by v takovém počtu stačilo kluky podpořit místo chorálů pouze jednoduchými pokřiky a hecovat je hlavně pokud se bude hrát před naším sektorem nebo u domácí branky. Bohužel jsme se neshodli a každý fandil po svém, ale co…hlavně že nebylo ticho.
I domácí podporovali svůj tým, měli i buben a vlajky a jednu sektorovku. Slyšet byli na stadionu poměrně dost.
První půlku zápasu jsme hráli parádně, ale bohužel jsme inkasovali po rohu. Naštěstí se nám podařilo snížit brankou Kuby Šípka. Ve druhé půli se útočilo směrem k našemu sektoru, čehož jsme využili a hnali kluky za vítězstvím. Skóre otočil Kuba Martinec a my pevně věřili, že tenhle zápas už nám neuteče. Trochu nás zamrzelo, že hráči neběželi slavit branku k nám, ale na druhou stranu, tak třeba příště.
Bohužel, zápas jsme nedotáhli do vítězného konce a po ojedinělé akci trestali a vsítili i za pomocí tyče vyrovnávací gól na 2:2.
Naši kluci se sice ještě snažili, ale už to byla taková ta marná snaha, spěchání, tahání míče ve vápně, nekonečné přihrávky a žádná kloudná střela na branku.
Musíme brát bod, Třinec není vůbec špatný tým, v pondělí potrápil i Jihlavu, ale je to pro nás prostě opět ztráta, stejně jako minulý týden na Žižkově.

Pořád to máme ve svých rukou, Varnsdorf ztratil, Jihlava prohrála v Chrudimi, uvidíme, jak zahraje Brno doma se Znojmem, ale pořád máme bod k dobru. Musíme jít zápas od zápasu, připravit se na Budějovice a v pátek přijít kluky podpořit v těžkém boji na Malšák!

Fotogalerie

(autor fotek: Michal Petrák – fchk.cz)