19. kolo: FC Hradec Králové – 1. SK Prostějov 3:0 (1:0)

Fotbalisté FC Hradec Králové si v devatenáctém kole poradili s Prostějovem 3:0 a nadále drží třetí příčku tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. I když výsledek vypadá jednoznačně, tak pro Prostějov je velmi krutý. Hanáci totiž byli hodně nepříjemným soupeřem. O branky Votroků se postarali Adam Vlkanova, Fahrudin Ďurděvič a Filip Zorvan.

Zápas

Prostějov přijel do Hradce se známými hráči. V barvách hanáckého klubu hrají např. Polák, Vošahlík, Schuster či nestárnoucí Kroupa. Začátek zápasu lépe vyšel domácím fotbalistům. Ve 14. minutě totiž otevřeli skóre zápasu. Kateřiňák nacentroval balon do vápna, kde se srazil Plašil s prostějovským brankářem. Míč se po souboji odrazil k Vlčákovi a ten se do prázdné branky nemýlil – 1:0. Hradečtí měli ještě jednu obrovskou příležitost do poločasu, ale Kopečný zblízka minul branku Gianga. Poločas skončil hubeným vedením Votroků.

Začátek druhého poločasu patřil domácím. Nejprve Giang vychytal Ďurděvičovu hlavičku, ale o chvíli později již kapituloval. Leiblova střela byla tak dobře tečovaná, že se dostala k makedonskému hráči v barvách Hradce a ten neměl poté problém uklidit míč do odkryté branky – 2:0. Poté hosté dvakrát zahrozili. V prvním případě Janíčka vychytal výborným zákrokem Radim Ottmar. Ve druhém případě Ottmara zachránil „Šampion“ Honza Kvída, který hlavičku jednoho prostějovského hráče vyhlavičkoval mimo branku. Stav tedy po velkých šancích Prostějova zůstal nezměněn. Prostějovští zápas nedohráli v jedenácti hráčích. Pančochář obdržel po druhé žluté kartě, kartu červené barvy a musel předčasně pod sprchy. Třetí gól Votroků přidal v závěru zápasu Filip Zorvan, který vyslal pumelici z velké dálky a ta skončila v síti Gianga – 3:0.

Návštěvnost a vše okolo

Fotbal se odehrával za krásného nedělního počasí. Na stadion v Malšovicích si našlo cestu 1.190 diváků. V sektoru domácích probíhal i prodej vlepek a čepic. Do fondu se tak vybralo 1 440 Kč. Teď následuje reprezentační pauza a po ní následuje opět domácí zápas. Tentokrát do Hradce přijede Varnsdorf. To vše bude v poslední březnový den od 16:30.

Fotogalerie

(autor fotek: Ondřej Littera – fchk.cz)