Čtvrtfinále Pohár Mol Cup: FC Hradec Králové – FC Fastav Zlín 0:2 (0:0)

Fotbalisté FC Hradec Králové končí v poháru MOL Cup. Ve čtvrtfinále jim byl nad síly Fastav Zlín. Východočeši prohráli na svém stadionu 0:2. Obě branky padly ve druhém poločase.

Zápas

Hradec začal zápas velkou šancí. Martanova střela ze čtvrté minuty skončila na tyči Zlámalovy branky. Poté se Vyhnal řítil sám na hradeckého brankáře Vízka, ale mladý gólman “votroků” uspěl a vyrazil kulatý nesmysl za brankovou čáru na roh. Zlín byl do konce poločasu aktivnější, měl častěji míč na kopačkách, ale stav se neměnil.
Hned v úvodu druhého dějství “ševci” udeřili. V 53. minutě Bartošák poslal míč na hlavu Kopečného a ten se štěstím rozvlnil síť za Vízkovými zády – 0:1. Hradec pak začal být hodně aktivní. Vytvořil si hodně šancí, ale ty zůstaly bohužel nevyužité. To neplatilo při šanci Holzera. Míč se po rychlém protiútoku dostal k Holzerovi a ten překonal Vízka – 0:2. Votroci už měli hodně málo času na vyrovnání, a tak konečné skóre bylo 0:2.
Černobílí skončili v letošním poháru ve čtvrtfinále, což je pro náš tým výborný výsledek. Uvidíme, kam až se dostaneme příští rok.

Návštěvnost

Na Malšovický stadion si našlo cestu 770 diváků. Počet by mohl být vyšší, ale příčinou byl nejspíš termín utkání a stále nepříliš povedená hra ze strany hradeckých. Pevně však věříme, že se dostaví i výsledky a také další fanoušci.

Fandění, ultras a vše okolo

V hradecké “kleci” se nás sešla asi padesátka aktivních, která po celý zápas hnala své oblíbence k co nejlepšímu výsledku. Bohužel se nám nepodařilo zvítězit, ale i tak hráči byli odměněni potleskem za jejich výkony. Při závěrečné děkovačce nechyběla pyrotechnika.

Hostů ze Zlína přijelo zhruba patnáct. I “ševci” o sobě dali vědět, že dorazili ve všední den do Hradce Králové.

Fotogalerie

(Autoři fotek: fchk.cz, Jan Zahnaš)

Závěr

  • V poháru bohužel po prohře 0:2 končíme
  • Je třeba se již plně soustředit na neděli
  • Na Žižkov všichni vlakem, odjezd 7:08 z hlaváku!