9. kolo: FC Hradec Králové – FK Viktoria Žižkov 4:0 (2:0)

Deváté kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY sehráli fotbalisté FC Hradec Králové na svém stadionu v Malšovicích. Soupeřem Votroků byla pražská Viktoria Žižkov. Té se v této sezoně moc nedaří, a tak favoritem byl Hradec. Roli favorita Hradec potvrdil, nedal Pražanům sebemenší šanci na vstřelení branky a zaslouženě zvítězil 4:0.

Zápas

Zápas, který se odehrál za deštivého počasí měl opět jednu kaňku. Ze hřiště odstoupil kvůli zranění nejlepší “plejer” Adam Vlkanova. Doufáme, že to nic nebude vážného a přejeme brzký návrat na hřiště. Teď ale k zápasu. Od začátku poprvé nastoupil Wesley Da Silva, nová posila Hradce a bylo to znát. Hradec se velice rychle ujal vedení. Skóre otevřel Ďurděvič, chvíli na to bylo lépe. Hlavičku Wesleyho si srazil Pardubský – 2:0. Do přestávky mohl zvýšit na 3:0 Zorvan, ale nepřehodil dostatečně brankáře Žižkova.
Po změně stran Votroci přidali další dvě branky (Zorvan, Wesley Da Silva) a pohodlně dokráčeli k výhře 4:0. Tato výhra je katapultovala na první místo tabulky F:NL.

Návštěvnost, fandění a vše okolo

Na stadion v Malšovicích si našlo cestu 900 fanoušků. Z toho asi dvě desítky z Prahy. V hradeckém kotli bylo asi 25 lidí, kteří hnali svůj klub za vítězstvím. Škoda, že pršelo a byl hokej. Rozhodně by přišlo víc lidí.