2. kolo Pohár Mol Cup: Olympia Radotín – FC Hradec Králové 2:1 (1:0)

Ve středu 29.8. VOTROCI zavítali ve 2. kole MOL Cupu na hřiště Olympie Radotín. Původně hradecká Olympie zažila už třetí stěhování a nyní zakotvila v Radotíně, kde se utkala s HRADCEM KRÁLOVÉ. Hradečtí se na stadionu v Radotíně mohli cítit jako doma, jelikož jedna z tribun prochází demolicí.

Zápas

Votroci nastoupili do utkání v obměněné sestavě, ale již ve 4. minutě inkasovali při rohovém kopu, kdy se trefil Trýzna. Hradec se snažil držet míč, ale nepřesnými přihrávkami a přetaženými centry lehce ztrácel převahu a Olympia přecházela do rychlých protiútoků. Nejaktivnějším hráčem v 1. poločase byl Ladislav Martan, ani ten se však neprosadil a po další veliké šance domácích šli hráči do šaten za nepříznivého stavu.

Ve druhém poločase v 58. minutě hradečtí opět inkasovali a trefil se opět Trýzna. Za černobílé poté snížil Adam Vlkanova v 72. minutě. Hradec se snažil vyrovnat, ale nepřesnosti v přechodové fázi a nedůraz způsobili rychlé protiútoky Radotína. Ty však brankou neskončili. V poslední minutě nastřelil Kvída tyčku, k následné dorážce se však nikdo nedostal a VOTROCI se tak loučí s letošním pohárem již ve druhém kole po ostudné porážce od třetiligového Radotína.

Návštěvnost, fandění a vše okolo

V sektoru hostí, který byl umístěn za střídačkou domácích, se sešlo 12 hradeckých fanoušků. Ti se starali o atmosféru zápasu a snažili se údernými pokřiky povzbuzovat VOTROKY. Při špatném výkonu hráčů na hřišti dochází i na pokřik „My chceme HRADEC“. Po zápase přichází k fanouškům hráči s omluvou za ostudné vyřazení a probíhá také výměna názorů s Milanem Černým.

Utkání přihlíželo odhadem 300 fanoušků a většina z nich se mohla po utkání radovat z postupu svého týmu.

Závěr

  • Hradec se dokázal díky Vlčákovi po dvou utkáních střelecky prosadit
  • Votroci tímto zápasem končí v letošním ročníku MOL cupu již ve 2. kole