2. kolo: FC Hradec Králové – 1. SC Znojmo FK 2:1 (2:0)

Ve 2. kole se “Votroci” představili poprvé před domácími fanoušky. Po první půli která proběhla hladce jsme si vypracovali dvoubrankový náskok, po hodině hry hosté snížili, ale tři body zůstali v Hradci Králové. Fanoušci si připravili dvě prezentace a přes obrovské teplo, které panovalo, se snažili hráče povzbuzovat.

Zápas

Trenér Frťala udělal oproti prvnímu zápasu dvě změny v obraně, Kvída nahradil Martince a Urma nastoupil za Trávníčka. Post brankáře, záložníků ani útočníka se neměnil.
Do zápasu jsme vstoupili velmi aktivně. Vypracovali jsme si několik šancí, do vápna soupeře letělo několik střílených centrů, ale žádný nebyl zužitkován. Votroci měli také několik rohů, které zahrávali různými variantami a většinou byly nebezpečné.
Do vedení jsme se však dostali až ve 30. minutě, když byl faulován ve vápně Vlkanova a právě on otevřel skóre – 1:0. Na druhý zásah jsme nemuseli čekat dlouho, padl o devět minut později, když vsítil svůj první gól v druhé nejvyšší soutěži Kropáček – 2:0. Tato branka byla velmi důležitá, protože se nám podařilo odskočit a mohli jsme hrát daleko uvolněněji.

Bohužel, ve druhé půli jsme nenavázali na koukatelnou hru z prvního poločasu a byli jsme potrestáni. Znojmo hrozilo hlavně z našich zbytečných ztrát a jednu z nich dokázali využít, když se překrásnou střelou prosadil Ambrozek – 2:1. Naštěstí to byl jediný zásah hostů, a tak si “votroci” připsali již druhé vítězství v této sezóně.

Návštěvnost

Na východní tribunu Malšovického stadionu si dle hlášení našlo cestu 1408 diváků. Ti odcházeli určitě spokojeni. Fotbal byl až na tu dvacetiminutovku hostů celkem dobrý, byla možnost zakoupit si nová klubová trička s designem přímo od fanoušků nebo si zahrát stolní fotbálek. Jediné, co by chtělo do příště zlepšit bylo občerstvení. Byl velký problém s pivem, na které se tvořili fronty, došly silné párky atd…příště by to chtělo malinko lepší přípravu, ale věříme, že se to vypiluje.

Fandění, ultras a vše okolo

V sektoru se nás schází asi třicet, z toho pouze dvacet aktivních, kteří chtějí fandit. Vyvěšujeme vlajky UH, KW, YUHK a UBHK. Fandíme s prodlevami, na přímém slunci se musíme hodně občerstvovat. V 37. minutě se prezentujeme plakátem s podobiznou “Indiána” (pozn.: votrok z Opatovic, který v předešlých dnech zemřel), plakát byl doplněn o dva symbolické červené ohně a černé kartony.
Ve druhé půli se prezentujeme ještě jednou. Roztahujeme transparent Cirkus Hradec, který doplňujeme o mávací černobílé vlajky.
Do choreofondu bylo vybráno 995 korun.
Po zápase probíhá z důvodu tepla a našeho nízkého počtu pouze kratší děkovačka “Hradecký útok”.
Na hřišti byl ještě z rukou předsedy fanklubu Ing. Jana Sedunky a člena fanklubu Zdeňka Zvolánka předán Adamu Vlkanovovi putovní pohár pro nejužitečnějšího hráče za loňsko sezónu a také flaška něčeho ostřejšího. Adame, gratulujeme!

Fotogalerie

(Autoři fotek: Ondřej Littera, Bajke)

Závěr

  • Druhá výhra v této sezóně
  • René Kropáček vstřelil první gól v 2. lize
  • V sobotu jedeme do Sokolova