Ohlédnutí za Zimní Tipsport ligou

Votroci se i letos zúčastnili tradičního fotbalového turnaje Zimní Tipsport liga. Hradečtí fotbalisté byli vylosováni do „vyšehradské“ skupiny „A“ společně s Příbramí, Bohemkou a Táborskem. Skupina „A“ se odehrála na umělé trávě na stadionu Slavoje Vyšehrad. Votroci si připsali za tři zápasy dvě výhry a jednu porážku. Jelikož Bohemka vše vyhrála, tak postoupila (postupovali pouze vítězové). O umístění sehráli na stejném hřišti utkání s týme Jablonce, kterému podlehli 1:3.

V prvním zápase skupiny hradečtí změřili síly s Bohemkou. Zápas se odehrával za arktického počasí. Mač lépe dopadl pro Klokany, kteří nedali Hradci šanci a po brankách Dostála, Kabaeva a Blechy zvítězili 3:0.

Druhý zápas, který se hrál o týden později, zvládli hradečtí lépe. Soupeřem jim byla středočeská Příbram. Hradec se dostal do vedení brankou z osmé minuty, kdy brankáře Příbrami prostřelil Shejbal. V polovině prvního poločasu vyrovnal Pilík. Ve druhé pětačtyřicetiminutovce se prosadil dvakrát nejlepší střelec Hradce, Petr Schwarz. Hradec si připsal první vítězství ve skupině.

V posledním zápase se Hradec střetl s neoblíbeným Táborskem. Hradec po brankách Šípka a Pázlera vyhrál tento duel 2:0 a skončil ve skupině na druhém místě, tedy nepostupovém. V tomto zápase byl testovaný Kamerunec Mbaissidara Mbaizo Olivier, který si nevedl vůbec špatně.

Ostatní zápasy:

Příbram – Táborsko 0:2, Táborsko – Bohemians 1905 2:3, Bohemians 1905 – Příbram 5:0

Konečná tabulka sk.”A” (Vyšehrad)

  1. Bohemka 9 bodů
  2. Hradec 6 bodů
  3. Táborsko 3 body
  4. Příbram 0 bodů

Hradečtí fotbalisté se v souboji druhých týmů skupin utkali s Jabloncem o umístění. Zápas se odehrával na hřišti Slavoje Vyšehrad. Po prvním poločase byl zápas rozhodnutý. Jablonečtí ho po brankách Jardy Zeleného a Doležala, který se trefil dvakrát, vyhráli 3:0. Na začátku druhé půle snížil Filip Zorvan a byl to poslední gól zápasu a také Filipa Zorvana v Hradci Králové, který odchází do konce sezóny hostovat do druholigového Baníku Sokolov. Tým na hostování poslal ještě Honzu Shejbala, který bude hostovat v sousedních Pardubicích.