Hradecký záložník Filip Zorvan hovořil nejen o podzimní části!

Krátce po uplynulém podzimu jsme poprosili mladého, ale již ostříleného hradeckého záložníka Filipa Zorvana o zhodnocení podzimní části. V rozhovoru se “Zorvim” se také dočtete, co říká na nízké domácí návštěvy, jak je spokojen se svými výkony na hřišti nebo komu například přeje vyhrát Ligu mistrů.

Co říkáš na náš bodový zisk a naše výkony po odehraném podzimu?

Bodový zisk i výkony jsou zklamání. Představovali jsme si, že budeme mít bodů víc hlavně z domácích zápasů a budeme se držet na předních příčkách.

Jaké si myslíš, že jsou hlavní důvody proč to tak je?

Asi ten hlavní důvod je to, že jsme skoro v každém utkání dostali první gól a museli dotahovat. Ze začátku sezóny se nám to dařilo, ale postupem času už jsme na to bohužel nedokázali reagovat.

Návštěvy jsou dost malé. Oficiální číslo je díky permanentkářům o dost větší, než reálné. V průměru na fotbal chodí jen 500 lidí. Mluvíte o tom s kluky v kabině? Jaký na to máš názor?

Bavíme se o tom. Není to pro nás příjemný, když je po celý zápas atmosféra jako na hřbitově. Mně osobně chybí i to, když na nás lidi řvali, protože aspoň nebylo slyšet každé naše slovo. Už aby jsme měli ten nový stadion.

Kdo si myslíš, že v letošním ročníku postoupí do ligy a jak vidíš naše šance na postup?

Podle mě je jedno jméno už jasný a to je Opava. Rád bych řekl, že druhým týmem budem my, ale ztráta je velká. To však neznamená, že by jsme nechtěli. Uděláme, co je v našich silách a uvidíme, na co to bude stačit.

Jak jsi spokojen z osobního hlediska se svými výkony?

Nějaké zápasy byly povedenější, nějaké méně. Já se nerad sám hodnotím, nechal bych to na ostatních. Ale co můžu říct z čistého svědomí, že do každého zápasu jdu naplno s tím, aby můj tým utkání zvládl.

Co si myslíš, že je tvoje přednost a co jsou naopak tvé slabiny?

Jako svojí přednost bych řekl techniku, fotbalovost a nebát se hrát. A moje slabina je tak trošku předurčená mojí postavou, i když se s tím snažím pracovat, tak jsou to souboje. To nebude nikdy moje doména. Ale jak říkám, nerad se hodnotím a každý může mít na to jiný názor.

Byl jsi na hostování v Sokolově, jak zpětně hodnotíš toto působení?

Abych řekl pravdu, tak jsem chtěl bojovat o místo v Hradci a hrát ligu. Ale zpětně toto hostování hodnotím jedině kladně. Hrál jsem skoro každý týden celých devadesát minut a do posledního kola jsme hráli o záchranu, takže jsme nemohli vypustit jedinou minutu na hřišti a to si myslím,  že mě také hodně zocelilo.

Vrátíme se ještě na chvíli do Hradce Králové. Ve čtvrtfinále poháru přivítáme v únoru doma Zlín. Má tým ambice v poháru uspět?

Máme ambice jednoznačně postoupit. Může se sejít shoda náhod, vyhrát tři zápasy a být v Evropě, což by bylo víc než neuvěřitelné. Ale musíme být skromný, dát maximum do zápasu se Zlínem a zkusit postoupit.

Jaký máš svůj cíl v kariéře?

Pro začátek bych chtěl postoupit s Hradcem do ligy a kdyby se to nepovedlo, tak hrát pravidelně ligu v nějakém stabilizovaném klubu s ambicemi. Co by se stalo navíc, to by byl jen příjemný bonus.

Určitě sleduješ Ligu mistrů, kterému týmu letos přeješ trofej?

Můj nejoblíbenější tým od dětství je Real Madrid. Vyhrát 2x po sobě tuto trofej jako první tým v historii je neskutečný úspěch a kdyby se to povedlo i potřetí, tak by museli snad každému postavit sochu.

Filipe, díky za rozhovor, přejeme ti hodně zdaru do jarních bojů.