28. kolo: FC Hradec Králové – 1. FC Slovácko 2:1 (1:0)

Ve 28. kole ePojisteni.cz ligy tým FC Hradec Králové hostil 1. FC Slovácko. Hosté přijeli do Hradce zachráněni. Hradec musel vyhrát. To se nakonec povedlo. Hradec po dvou gólech Honzy Pázlera zvítězil 2:1. Nový trenér “votroků” Karel Havlíček udělal velké změny v sestavě. Do sestavy a ani na lavičku se nevešli například Jirsák, Chleboun, Krátký… Naopak, premiéru si v lize od začátku odbyl dorostenec František Čech, který si nevedl špatně. V útoku se objevila taktéž jedna významná změna. Místo Pavla Černého nastoupil od začátku kanonýr Honza Pázler.

Zápas

Hradec začal velmi aktivně a hned z kraje zápasu se ujal vedení. Martan vnikl do vápna, v něm byl stažen jedním obráncem ze Slovácka a Pázler následnou penaltu proměnil – 1:0. Hradec dal doma gól po 574 minutách. V průběhu prvního dějství Hradec přidal ještě jednu branku, ale ta mu nebyla uznána kvůli ofsajdu.
Druhý poločas začal bláznivě. Diváci ještě nestihli obsadit svá místa na tribuně a začínalo se prakticky od začátku. Navrátilův tečovaný projektil skončil za zády Ottmara – 1:1. Vyrovnaný stav netrval dlouho. Závar před brankou Slovácka nejlépe využil Jan Pázler, který dotlačil míč do sítě podruhé – 2:1. Poté mohl zkompletovat hattrick, ale tentokrát mu brankář Daněk překazil radost. Všem domácím fanouškům zatrnulo ke konci zápasu. Francis Koné prostřelil brankáře Ottmara, ale kvůli ofsajdovému postavení nebyl gól nakonec uznán (pozn.: Ale že to trvalo, než pomezní zvedl praporek).
Hradec vybojoval veledůležité tři body. K naší smůle Jihlava vyhrála ve Zlíně 3:0, tudíž je před námi o dva body. Příští kolo hodně napoví. Může se stát, že po dalším kole budeme druholigový tým, doufejme že ne!

Závěrečná kola sestupem ohrožených:

  • 29. kolo: Jihlava – Příbram, Bohemians – Karviná, Sparta – Hradec
  • 30. kolo: Plzeň – Jihlava, Příbram – Zlín, Hradec – Bohemians

Návštěvnost

Představenstvo klubu zvážilo vážnost zápasu a vstup na utkání byl pouze za KORUNU! Držitelé permanentek měli nárok na malý dáreček, který byl k dispozici na východní tribuně.
I přes snížené vstupné a parádní sobotní počasí si na stadion našlo cestu je něco málo přes tři tisíce diváků. Je zřejmé, že návštěvy půjdou nahoru, až s novým stadionem, protože komfort, který divákovi nabízí Malšák, je čím dál horší. :-( Ale furt je to náš Malšák a my co na něj chodíme, tak jsme zvyklí! :-)

Fandění, ultras a vše okolo

Ač kotel domácí zápasy bojkotuje, tak se jeho část rozhodla na utkání vyrazit v bílých tričkách s písmeny. Při nástupu hráčů se tato skupina lidí sešla na východní tribuně. Podpora pro hráče zněla jasně: “HOŠI, DEJTE DO TOHO VŠECHNO! VĚŘÍME VÁM!” Záda účastníků nezůstala prázdná, na nich byl naopak vzkaz do V.I.P. sektoru pro vedení: “JUKLE, ŠEDIVÝ, MICHÁLKU – TÁHNĚTE Z HRADCE!” Po akci se každý odebírá svým vlastním směrem a akci prohlašujeme za úspěšnou.
Kotel zůstává tedy i na zápas se Slováckem prázdný, a tak se alespoň trochu o podporu starají ostatní tribuny, snahu jim nelze upřít.
Po zápase zamrzel pohled na hradecké fotbalisty, kteří šli na klasickou děkovačku a radovali se pouze s dvaceti fanoušky vedle kotle – smutné, kam až to vedení dovedlo.

Fanoušků Slovácka mohlo být okolo dvaceti, přivezli si tři vlajky a když člověk hodně napnul uši, tak byli i slyšet. Slovácko je zachráněno, cesta je dlouhá, ti co přijeli si zaslouží uznání, ostatní by se měli trochu stydět, ale stejné je to s počty venku i u nás.

Fotogalerie

18425569_1443698942320173_5309367547449054653_n

18485299_1443736972316370_3974948718736023099_n

Závěr

  • Premiéra Karla Havlíčka vyšla na výbornou
  • “Votroci” se konečně pod Lízátky gólově prosadili a dokázali doma po návratu z azylu v Bolce poprvé naplno bodovat
  • Honza Pázler se blýskl dvěma trefami