26. kolo: MFK Karviná – FC Hradec Králové 4:2 (2:1)

Začátek výletu do Karviné pro první tři cestovatele započal na kolínském nádraží. V 10 hodin odjíždíme směr Perníkov, kde nabíráme dalších pět členů posádky. Jedna účastnice nám chybí. Proč?? Nevíme. V okamžiku odjezdu vlaku si jí všimneme na vedlejším nástupišti. Po pár minutách se spojíme, ona volí jiný rychlejší spoj a potkáváme se v Ostravě.

V Karviné chvilka váhání, kde zakotvíme. Po cestě MHD nám byla doporučena jedna z mnohých restaurací. Po domluvě nás dojíždí ještě dva výjezdníci, kterým odpadlo auto. Občerstvíme se (pivo, rum) a vyrážíme v celkovém počtu 10 kusů na fotbal. V sektoru už je jeden fanoušek, takže se nás za vlajkou Ultras Valdice schází celkem jedenáct a dalších dva fanoušci mimo sektor.

Fandíme sporadicky, náladu nám zvedá kontaktní a druhý poločas i vyrovnávací gól, ale veškerou radost nakonec hatí další dvě branky v naší síti a odvážíme si prohru 2:4. Po ukončení zápasu přichází pod sektor skleslí hráči, vyměňujeme si s nimi smutné výrazy v obličejích a opouštíme stadion.

Cestou ze stadionu až k nádraží jsme pod dohledem PČR. Při přestupu v Bohumíně dokupujeme zásoby a razíme (na nocleh) do Olomouce. V jednom z místních non-stopů si krátíme čekání na ranní vlak a ve 4 hodiny opouštíme Olomouc. Po příjezdu do Pardubic pokračuje vlakem do Hradce Králové a já do své domoviny za vytouženým odpočinkem.