16. kolo: FC Hradec Králové – 1. SC Znojmo FK 1:1 (0:0)

V jarní předehrávce jsme hostili na stadionu Pod lízátky 1. SC Znojmo FK. Na podzim už si “Votroci” s tímto týmem jednou poradili, když zvítězili na půdě soupeře 1:3. Tentokrát se však po remíze 1:1 body dělily a v Hradci tak panuje po podzimní části obrovské zklamání.

Zápas

Sestava se oproti zápasu v Opavě opět trochu změnila. Důvěru dostal od začátku utkání mladý obránce Trávníček. Před zápasem došlo ještě k jedné změně, kdy Šípka nahradil Zorvan.

První půle moc nebezpečných momentů nepřinesla ani na jedné straně. Fotbal zkrátka nudil, a tak si někteří fanoušci raději krátili poločas počítáním fanoušků na “natřískané” východní tribuně.

Ve druhé půli jsme trochu sešlápli pedál a začali si tvořit šance. Skóre otevřel Knejzlík, pro kterého to byla první branka v černobílém dresu – 1:0. Nicméně kýžená druhá branka ne a ne přijít. Jakoby nás hubené jednogólové vedení uspokojilo, podobně jako v Opavě. A tak přišel klasický trest, který nás stál body. V 85. minutě se po závaru dostal míč ke Štrombachovi a ten svou bombou prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 1:1. Další branky už nepadly a utkání skončilo remízou.

Návštěvnost

Nyní se dostáváme k aktivitě jedinců z prvního poločasu, kteří napočítali úctyhodných 210 diváků. Z hlasatelny se ovšem ozvalo 630 platících. Je nám záhadou, proč si klub zvedá počty. Možná se za ta čísla stydí, pokud je tomu tak, víme o jednom řešení. Konečně odstoupit ze svých funkcí, někteří to slibovali už ke dni 30.6. 2017. :-)

Velké štěstí, že už podzimní část skončila. Je nejvyšší čas, dát vše do pořádku, aby jsme mohli být na náš Hradec opět hrdí. Začít by se ovšem mělo změnou vedení.

Závěr

Po podzimní části nám patří průběžné 10. místo v tabulce druhé nejvyšší soutěže. Ze šestnácti zápasů jsme pouze pětkrát vyhráli, sedmkrát se body dělily a čtyřikrát jsme odešli poraženi.

MĚSTO KONEJ! CHCEME ZPÁTKY NÁŠ HRADEC!