11. kolo: MFK Frýdek-Místek – FC Hradec Králové 0:0

Po třínedělní přestávce zapříčiněné odloženým zápasem s Olympií Praha a reprezentační přestávkou se “votroci” opět představili v mistrovském utkání, kdy zajížděli v sobotu na půdu čtrnáctého celku z Frýdku-Místku. Na půdě tohoto mančaftu jsme z posledních dvou zápasů vzájemných zápasů dvakrát prohráli, a tak jsme chtěli tuto negativní bilanci protrhnout ve vítězství a posunout se zpět na příčky nejvyšší. To se bohužel nepovedlo, hradečtí totiž na Lipině neskórovali, stejně jako domácí fotbalisté, a tak utkání skončilo bezbrankovou remízou a body se dělily.

Utkání nebylo na příliš dobré úrovni, vytrácela se fotbalovost, ani jednomu týmu se příliš nedařilo kombinace. Pár hradeckých šancí zápas nabídl, ale bohužel jsme je nedokázali proměnit v gól. I domácí si něco vytvořili, ale Radim Ottmar byl po celý zápas bezchybný a připsal si druhou nulu v této sezóně. Závěr zápasu byl hodně nervózní, bohužel ho nezvládl dlouhán Žondra, který obdržel červenou kartu a bude votrokům chybět minimálně ve středečním zápase s Olympií Praha.

Na stadionu si našlo cestu pouze 436 diváků. Z tohoto čísla je zřejmé, že to neupadá pouze u nás, ale i na jiných stadionech. Když před lety Frýdek postupoval, chodil “na Stovky” až šest tisíc diváků.
Z Hradce Králové dorazilo 7 fanoušků, kteří místy povzbudili svůj tým. Ono v takovém počtu zafandit, aby jste byli slyšet je těžké. Snad se brzy vrátí časy, kdy nás jezdilo okolo stovky a více. Přesto respekt těm, kteří jezdí i v krizi, kdy momentálně nic nefunguje, především vztah mezi klubem a fanoušky.

Ve středu se představíme v dohrávce 10. kola od 15:30 na Strahově s pražskou Olympií.